Ellinor Bjurströms dotter sjuk i RS-virus bara veckor efter födseln

Ellinor Bjurströms dotter sjuk i RS-virus bara veckor efter födseln

I början av augusti kom Ellinor Bjurström och Jimmy Olssons dotter Novali till världen. På Instagram berättar Ellinor om dotterns insjuknande i RS-virus, bara veckor efter födseln.
TV: 8 kändisar som lever med kroniska sjukdomar
0:56

Efter reklamen: TV: 8 kändisar som lever med kroniska sjukdomar

(0:56)

Slå på ljud

För snart två månader sedan blev Ellinor Bjurström mamma till dottern Novali. Sedan tidigare har hon och pojkvännen Jimmy Olsson även sonen Aaron, och nu består alltså familjen av fyra – eller fem, om man räknar med hunden Frankie.

Dottern Novali drabbad av RS-virus

Men för ett par dagar sedan insjuknade familjens minsting i RS-virus. På Instagram har Ellinor delat med sig av oron och kampen för dottern Novalis tillstånd.

”Så mycket oro som jag känt de senaste 24h är helt orimlig. Det började med någon nys här och där. slutade med ansträngd andning. Jag har ju fått många meddelanden i stil med 'RS har kommit tidigt i år och många små barn är inlagda för det', jag har tagit till mig men alltid tänkt att det där händer ju inte mig och mitt barn. Idag ligger vi inlagda på karolinska och har fått positivt test på RS virus. Helt plötsligt så hände det mig”, skrev hon i ett inlägg i slutet av september.

En RS-virusinfektion brukar börja som en vanlig förkylning, och nästan alla barn får infektionen under sina första två levnadsår. Sjukdomen är oftast lindring, men när det drabbar barn under ett år eller barn som är i riskgrupp kan det bli allvarligt, enligt 1177.

Oron och stressen efter insjuknandet

Efter dagar på sjukhus fick Ellinor och Novali lämna och åka hem till familjen, och trots att dottern är på bättringsvägen så finns oron kvar, om än lättare än innan.

”Hon mår okej. Hostat hela natten, nästan inget på dagen. Sovit 90% av dagen och är väldigt slö. Hon äter men mindre än vanligt och somnar lätt vid amning”, skriver hon om dotterns tillstånd för ett par dagar sedan, och fortsätter:

”Andningen är bra men liiiite ansträngd. Har inte gråtit på hela dagen. Oron är fortfarande hög, ringt 1177 två gånger. Men så länge hon äter är det bra och hon är stabil men svag”.

Och inte bara det. I familjen finns det just nu flera som inte mår helt hundra. Sonen Aaron har åkt på feber, och hunden Frankie tar medicin mot komplikationer i halsen. Ellinor själv har fått psoriasis-utslag på grund av de senaste dagarnas händelser.

”Så klart har jag börjat få utslag (psoriasis). Det är efter min vecka med oro. Jag låg och tänkte på det för några dagar sedan – att det bara var en tidsfråga innan dom skulle dyka upp. För er som inte vet så blir utslagen mycket värre när man är stressad/mår dåligt. Under Novalis RS så kan man säga att jag var minst sagt stressad/orolig”, skriver Ellinor på sin Instagram story nu.

Foto: TT, Instagram

TV: 7 kändisar som fött hemma
0:50

Efter reklamen: TV: 7 kändisar som fött hemma

(0:50)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Kändisar som lever med kroniska sjukdomar
Ellinor Bjurström om att leva med psoriasis: “Den har brutit ner mig nu”
Amy Schumer opererad för endometrios – tog bort livmodern