elsa hosk

Elsa Hosk om hur livet som mamma påverkar modellkarriären positivt

Elsa Hosk berättar att hon alltid varit rädd för att skaffa barn, eftersom det i hennes bransch lätt ses som att man ”är slut som modell efter 30”. Men barn blev det tidigare i år, och nu förklarar modellen hur modeindustrin förändrats under hennes snart tjugo år långa karriär.
TV: Här är Elsa Hosks birth story
0:59

Efter reklamen: TV: Här är Elsa Hosks birth story

(0:59)

Slå på ljud

I en ny intervju berättar den relativt nyblivna mamman tillika superdupermodellen Elsa Hosk, 32, om hur modellbranschen förändrats under hennes karriär – som startade när hon var blott 13 år gammal.

Elsa Hosk har därmed typ två decenniums (!) erfarenhet som mannekäng.

– Jag har alltid varit rädd för att få barn eftersom jag växte upp i den här industrin där man är ”slut” som modell efter 30... Men i dag så är modeindustrin så annorlunda. Jag tror att kunderna alltid har varit intresserade i mer än bara ett vackert ansikte. Det handlar mer om vad du står för just nu.

– Att bli mamma tror jag adderar till det: det ger dig en ny bana, en ny dimension, ny förståelse och nytt perspektiv, säger Elsa Hosk i magasinet Harpers bazaar samtidigt som hon även förklarar att hon efter dotterns födsel valt att arbeta mer med art-direction och design, vid sidan av sitt modellande för de stora modehusen.

Elsa och Tom Daly ute på tur i Pasadena med lilla Tuulikki.

Elsa och Tom Daly ute på tur i Pasadena med lilla Tuulikki.

Elsa Hosk blev igångsatt med akupunktur

Elsa Hosk fick sitt första barn i början av februari i år, dottern heter Tuulikki Joan Daly och hon föddes den 11 februari.

”Den lyckligaste dagen i mitt liv var när jag fick träffa dig. Stoltaste ögonblicket i mitt liv när jag födde dig”, skrev den nyblivna mamman dagen därpå på sociala medier samtidigt som hon visade upp en bild på sig själv, sin partner Tom Daly och det lilla flickebarnet.

Strax efter förlossningen delade Elsa Hosk med sig av en otrolig förlossningsberättelse i sex delar, vilken hon hyllades för på sina sociala medier. Hon valde att föda sin dotter i sitt hem i Los Angeles.

– Jag anställde en doula, en barnmorska och en hypno-birthingcoach. Istället för att induceras med läkemedel så blev jag igångsatt med hjälp av akupunktur, vilket verkligen fungerade! Jag gick in i aktiv förlossning en timme efter utövaren hade lämnat vårt hem. Det var fantastiskt, berättar hon också i Harpers Bazaar.

Foto: TT/Instagram

Se också: Så slog modellen Elsa Hosk igenom
1:05

Efter reklamen: Se också: Så slog modellen Elsa Hosk igenom

(1:05)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
5 kändisar som började som idrottare
Elsa Hosk ryter ifrån efter att följarna anmält bilderna med dottern
Inspireras av kändisarna – 21 vackra barnnamn från 2021