Emilia Clarke vlll spela James Bond

Emilia Clarke vill bli nästa James Bond

Jane Bond? Emilia Clarke ansluter sig nu till de kvinnor som sagt att de gärna skulle ta sig an rollen som agent 007. Hon säger själv att det vore coolt.

Vi är vana vid att se henne som drakmodern Daenerys Targaryen. Nu är hon dessutom högaktuell i julfilmen Last Christmas, med premiär 13 november. Där spelar hon en sorgsen butiksanställd iklädd tomtekläder med bjällror på fötterna.

Men det finns ytterligare en roll Emilia Clark kan tänka sig att ta sig an, som är totalt olik både drakmodern och den sorgsna julanställda. Nämligen rollen som agenten James Bond.

– Självklart! James Bond är en av de karaktärer som alltid är cool. Du skulle kunna göra den sämsta James Bond i världen och det skulle fortfarande vara coolt, säger hon i en intervju med Empire Magazine.

Flera kvinnor vill spela James Bond

Rollen som agent 007 har traditionellt alltid spelats av en man, även om det i flera år pågått diskussioner kring flera kvinnor som vill spela agenten. Det finns dessutom en rad skådespelerskor som sagt rakt ut att de är intresserade av rollen. Däribland Cara Delevingne, Priyanka Chopra och Gillian Andersson. Gillian har till och med Twittrat ut en egen affisch med en uppdatering på den klassiska repliken. Nyversionen lyder: ”It’s Bond, Jane Bond”.

… andra tycker att James Bond bör vara man

Precis om det brukar vara går åsikterna isär. Vissa anser att James Bond bör fortsätta spelas av en man. Halle Berry sa i en intervju med Entertainment Tonight för två år sedan att hon inte tycker att man kan ändra Bond till en kvinna. Däremot tycker hon att man skulle kunna skapa en ny ”Bond-karaktär”, som är kvinna.

Rachel Weisz, som är gift med Daniel Craig (som spelat Bond sedan 2006), är inne på samma spår. Till The Telegraph har hon föreslagit att man ska skapa sin egen story, med motiveringen att kvinnor förtjänar egna berättelser, istället för att hoppa in i den redan befintliga rollen och då bli jämförd med alla, manliga, föregångare.

LÄS MER:

Emilia Clarke är upprörd – folk spoilar julfilmen ”Last Christmas”

Emmy Awards 2019 – här är stjärnorna på röda mattan