Margot Robbie och Emma Mackey

Emma Mackey: ”Sluta jämföra oss”

Emma Mackey eller Margot Robbie? Internet har just nu hakat upp sig på likheterna mellan de två skådespelerskorna. Och Emma Mackey har fått nog.

Emma Mackeys roll som den stökiga och smarta Maeve Wiley i Netflix-serien Sex Education är hennes första. Nu är hon tillbaka i säsong två och en ”lika som bär”-diskussion har flammat upp på sociala medier igen.

Twitter är fullt av bilder på Emma Mackey och skådespelerskan Margot Robbie. Folk tycker nämligen att de är extremt lika. Bedöm själv:

Margot Robbie är aktuell i filmen Bombshell som är baserad på verkligheten och skildrar skandalen på Fox News. Den handlar om chefen Roger Ailes, som fick sluta 2016 efter att över 20 kvinnor anklagat honom för sexuella trakasserier. I fokus är kvinnorna som fått nog av den giftiga kulturen på arbetsplatsen. Margot Robbie gör rollen som den fiktiva karaktären Kayla Pospisil.

I en ny intervju med Independent säger Emma Mackey att hon själv inte ser likheterna.

– Men det är okej. Jag önskar att folk kunde sluta jämföra. Liksom, det är jättefint att bli jämförd med Margot Robbie, men jag skulle hellre se att människor fokuserar på det jobb vi båda gör istället för på hur vi ser ut.

Hon diskuterade också det faktum att människor ofta kategoriserar varandra.

Så säger Margot Robbie

Även Margot Robbie har uttalat sig i likhetsfrågan. I en radiointervju i BBC Radio 1 säger hon att folk misstagit henne för Mackey.

– Någon kom fram till mig, jag åt en burgare. Och de sa att ’Jag älskade dig i Sex Education, den serien är så cool, vi började precis kolla på den’. Och jag sa typ ’Jag är ledsen, det är inte jag’.

Vem är vem av Margot Robbie och Emma Mackey?

Så, för att göra det hela enkelt: Låt oss lösa det här en gång för alla.

Margot Robbie

Är 29 år, född i Australien och kan bland annat ses i filmerna Suicide Squad, I Tonya, Once Upon a Time in Hollywood och Bombshell.

Emma Mackey

Är 24 år, född i Frankrike (men flyttade sen till England) och kan ses i Netflix-serien Sex Education.

LÄS MER:

Smygtitta på säsong 2 av Sex Education

Mikael Persbrandt om tv-serien ”Sex Education”: Är den coola farsan

12 frågor vi har efter att ha sett säsong två av Sex Education