Emma Molin.

TT

Emma Molin om livet efter uppbrottet från Jakob Setterberg

Förra året separerade Emma Molin och Jakob Setterberg efter ungefär 20 år ihop.
Nu berättar hon om livet efter uppbrottet – och det svåra i att lämna bort sina barn.
– Det är panik timmarna innan de ska åka, säger skådespelaren, programledaren och regissören.
TV: 5 snackisar från veckan som gått
1:19

Efter reklamen: TV: 5 snackisar från veckan som gått

(1:19)

Emma Molin, som slog igenom i humorgruppen Grotesco, är nu aktuell som regissör för Göta kanal 4, vilket blir hennes första långfilm. Tidigare i år har vi också sett henne programleda P3 Guld, och under veckodagarna hörs hon i Eftermiddag i P3 och därtill ska hon snart sätta upp Om dessa väggar kunde cykla på Cirkus i Stockholm.

2009 blev hon mamma till en son, och två år senare kom hennes dotter. De är i dag alltså 12 och 10 år gamla, och Emma Molin har tidigare berättat att när hennes första barn kom blev det en vändning i både liv och karriär.

Emma Molins starka ord om sonen

Hon hade nämligen haft det kämpigt att komma in i skådespelarbranschen och hon släppte ett tag drömmen om lyckas där. Men när sonen väl kom förändrades hennes inställning till allt.

– Han släppte in ljuset igen, och fokus flyttades från mig och min karriär till något som jag kände var mycket viktigare. Jag kände att om this is it så är jag ändå nöjd. Och den känslan lever kvar. Om det inte går så bra kan jag tänka att men vad gör väl det, jag vet ett ställe där jag är oumbärlig, säger hon i en intervju med Kupé.

Eftersom pressen på att lyckas försvann hittade Emma Molin tillbaka till lyckan i skådespeleriet. Då började plötsligt flera erbjudanden att strömma in och nu går karriären alltså som på räls!

Emma Molin om att skiljas från barnen: ”Panik”

Förra året separerade hon och Grotesco-kollegan Jakob Setterberg. Det hade då varit ihop i runt 20 år. Det har naturligtvis blivit en stor omställning, och att vara ifrån sina barn har varit en av de jobbigaste bitarna.

– Det är panik timmarna innan de ska åka, men så fort jag lämnat dem blandas den enorma tomheten med en märklig frihetskänsla jag inte upplevt tidigare, säger hon till Kupé.

I intervjun berättar Emma Molin också hur hon använder sig av sin nyfunna egentid.

– Åh, att få vara ifred med sina tankar är också underbart. Då kan jag ligga i badkaret och göra lustiga röster, hitta på roliga karaktärer som jag aldrig behöver visa upp för någon. Det balanserar absolut på gränsen till galenskap, men det är okej.

Foto: TT

0:39

Efter reklamen: TV: Svenska kändisar som valt att inte skaffa barn

(0:39)

Relaterade artiklar
Molly Sandén: Jag försökte vara den perfekta flickvännen till mitt ex
Adele: Så illa påverkades min son Angelo av skilsmässan
Dejtar Selena Gomez och Chris Evans? Här är allt vi vet!