Den här fanfilmen om Voldemort har sju miljoner visningar – och är helt gratis

Den här fanfilmen om Voldemort har sju miljoner visningar – och är helt gratis

Vi har alltid varit nyfikna på Lord Voldemorts bakgrund. Hur blev han så egentligen så genomond? Några fans har gjort en (imponerande) film som utforskar trollkarlens mörka historia.

Läs mer: Det finns ett Bed & Breakfast med Harry Potter-tema – du måste se det!

Lider du av Harry Potter-abstinens? Den här nyheten kan släcka din törst efter mer material. Läsare och tittare har alltid fått veta mycket om Harry Potter men det är fortfarande en del vi inte vet om Lord Voldemorts bakgrund. Innan han blev den mest ondskefulla trollkarlen av de alla var han Tom Dolder, en Hogwarts-student med ett lite för stort intresse för mörk magi.

I boken ”Harry Potter och halvblodsprinsen” får vi veta en del om Tom Dolders barndom, men några fans ville utforska Voldemorts ungdom ännu mer och gjorde en film om den onda trollkarlens bakgrund. Med titeln Voldemort: Origins of the Heir grottar de ned sig i Toms tid på Hogwarts och hur han blev Voldemort. Dessutom figurerar Hogwarts grundare Godric Gryffindor, Helga Hufflepuff, Rowena Ravenclaw och Salazar Slytherin i filmen.


Enligt The Verge har filmmakarna jobbat med projektet sedan 2016 och finansierat den genom crowndfunding. Filmmakarna har fått godkänt av Warner Bros att producera filmen förutsatt att den görs utan vinst. Och det ser ut att vara succé – filmen har redan över sju miljoner visningar på Youtube.

Se filmen nedanför!

Foto: Youtube/Tryangle films, IBL