Euphoria säsong 2

Äntligen! Euphoria säsong 2 har premiär i januari

Euphoria – en av 2019 års absolut bästa serier – är äntligen tillbaka med säsong 2. Då har den premiär!
TV: Fem saker du kanske inte visste om Zendaya
0:50

Efter reklamen: TV: Fem saker du kanske inte visste om Zendaya

(0:50)

Slå på ljud

Efter att första säsongen av Euphoria gjorde stor succé när den kom 2019 var planen att säsong 2 skulle komma under 2020, men en viss pandemi kom i vägen.

Men kring jul 2020 fick den Euphoria-törstande tittaren ändå en dos av Rue i form av två specialavsnitt, det första när Rue firade jul – ett avsnitt som om möjligt höjde nivån ytterligare från den redan tidigare höga ribban de lade i och med säsong 1.

Hela första specialavsnittet utspelades på en bar och höll en fängslad varje sekund och som fick ögonen att tåras av medkänsla, rysa av stark dialog, och häpnas av de starka skådespelarinsatserna.

Och nu är alltså allas vår Zendaya tillbaka i den roll vi älskar henne allra mest för – nyligen släppta Dune och Spiderman till trots.

Vad handlar Euphoria om?

Om du inte har sett Euphoria förut handlar den kort sagt om den 17-åriga high school-studenten Rue (Zendaya) och hennes liv som färgas av sorg, missbruk, psykisk ohälsa – och kärlek till den extremt välspelade karaktären Jules (Hunter Schafer). Jules är nyinflyttad i staden, kommer från helt andra förutsättningar i livet med en familjerelation i diametral motsats till den Rue har. Jules, som är transperson, blir Rues stora förälskelse.

De båda skådespelarna gör sina rollen till sådan perfektion att de bär den här serien ensamma, och ovanpå det finns inslag från de situationer, draman, och relationer som tillhör en serie eller film som utspelar sig i high-school-ålder. Det här är en serie som det inte. Går. Att. Sluta. Titta. På. Vi lovar!

När har säsong 2 av Euphoria premiär?

Säsong 2 har premiär på HBO Max den 10 januari så du har gott om tid att titta ikapp om du inte redan är frälst.

Se också: 6 gånger som barnversionen av en TV-karaktär är riktigt lik den vuxna
0:44

Efter reklamen: Se också: 6 gånger som barnversionen av en TV-karaktär är riktigt lik den vuxna

(0:44)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Zendaya om nya säsongen av Euphoria – här är allt vi vet
Därför avråddes Tom Holland och Zendaya att bli ett par