Eva och Adam blir ny långfilm – här är allt vi vet

Eva och Adam blir ny långfilm – här är allt vi vet

För 20 år sedan hade serien om Eva och Adam premiär på SVT, och succén var snabbt ett faktum. Nu står det klart att berättelsen gör comeback och blir film – här är allt vi vet om produktionen!

Under sent 1990-tal och tidigt 2000-tal blev historien om det unga paret Eva och Adam en stor succé. Berättelsen började som serie på SVT, och efter två säsongen kom filmen Eva & Adam – Fyra födelsedagar och ett fiasko.

Nu står det klart att det kommer göras ytterligare en film om kärleksrelationen mellan mellanstadieeleverna Eva och Adam. Det bekräftar seriens producent, Francy Suntinger, till Nöjesbladet.

Söker efter skådespelare till filmen

Det är det Stockholmsbaserade produktionsbolaget Filmlance som kommer att producera den nya filmen om Eva och Adam, men ytterligare detaljer om specifik handling eller premiärdatum avslöjas inte.

”Tyvärr är det inte klart än” svarar Francy Suntinger på frågan om när filmen kommer ha premiär.

Filmen verkar dock inte ha börjat spelas in ännu. På castingbolaget Maggie Widstrand Castings facebooksida går det nämligen att se att de just nu söker efter skådespelare till filmen:

”Eva och Adam blir ny långfilm! Vi söker barn och ungdomar till huvudroller och biroller. Tipsa och dela gärna tack!”.

Vidare i annonsen går det att läsa att man främst letar efter tjejer i åldrarna 11 till 13 och killar i åldrarna 11 till 16, till både biroller och huvudroller. Därtill söker de efter en kille mellan 5 och 7 år som kan spela Evas lillebror Max.

Sugen på att delta i filmen? Här kan du läsa mer om rollerna de letar efter.

I både serien på SVT och filmen Eva & Adam – Fyra födelsedagar och ett fiasko spelar Ellen Fjaestad och Carl-Robert Holmer-Kårell huvudrollerna.

Foto: Bertil Ericson/TT

Läs mer:

Stilnostalgi: 16 kändislooks från förr vi aldrig kommer glömma

Internet fyller 30 år – minns du dessa tio nostalgisajter?

Är det här årets nostalgitripp? Tamagotchin är tillbaka