Facebookgruppen Heja Livet startar podd: ”Vill lyfta fantastiska historier”

Facebookgruppen Heja Livet har över 60 000 medlemmar. Nu träder några av dem utanför cyberrymden för att lansera en podcast.

Läs också: 15 saker du vill ha i BB-väskan – och 8 du kan lämna hemma

Heja Livet är en Facebookgrupp och ett nätverk för kvinnor som har lockat över 60 000 medlemmar. I gruppen delas allt från svåra livsöden och relationsproblem till jobbtips och allmän pepp. Fokus ligger på att just lyfta kvinnor och att hjälpa varandra sinsemellan. Och nu tar grundarna Emely Crona Stenberg och Carro Levy steget ut från Facebook för att lansera Heja Livet-podden.

– Vi vill låta våra medlemmar lyfta sina fantastiska historier bort från skärmarna och ut till verkligheten, det verkliga livet. Det blir en podd som upplyser och belyser starka kvinnor och deras fantastiska mod, säger Emely i ett pressmeddelande.


Missa inte! Aktienörd, kattgalen eller beautyfantast – här är 17 Facebookgrupper du inte visste fanns

Podden görs i samarbete med Acast och i varje avsnitt kommer en medlem från gruppen att berätta sin historia.

– Många ville att vi skulle starta en podd, men eftersom Heja Livet inte handlar inte om mig och Emely, är det dessa starka kvinnor och deras berättelser som är i fokus. Med podden fortsätter Heja Livet vara ett verktyg för att bli inspirerad, att göra sig hörd, att få hjälp och att känna sig sedd, säger Carro Levy.

Första säsongen av podden kommer att ta upp ämnen som en jorden runt-segling, tvångstankar, att välja ett liv utan alkohol och att bli frisk från cancer. Och första avsnittet är redan släppt. Om man efter lyssningen sedan vill veta mer om ämnet eller hitta kontaktuppgifter till organisationer och stödgrupper så kommer det att på Heja Livets hemsida.

Läs mer: Sandra reser ensam jorden runt – vill inspirera unga tjejer att resa själva

Foto: Sofie Stenmark