Félice Jankell hyllning ensamstående mammor

Félice Jankell om mamma Annikas kamp som ensamstående

Samtidigt som Félice Jankell får äran att pryda december månad i Sagolika kvinnor-kalendern hyllar hon även sin mamma Annika Jankell – som kämpat på som ensamstående efter de tuffa åren med Thorsten Flinck.
TV: 5 saker om Félice Jankell du kanske inte visste
1:06

Efter reklamen: TV: 5 saker om Félice Jankell du kanske inte visste

(1:06)

Slå på ljud

Nu är den här! Kalendern Sagolika kvinnor av fotografen Caroline Roosmark porträtterar kändisar på ett sätt du definitivt aldrig sett dem förut. Nu har kalendern för 2022 släppts och ett av uppslagen pryds av skådespelaren Félice Jankell.

Varje fotografi och bildtext är fantastiska hyllningar till kvinnorna och den betydelse deras röst haft.

”Ensam en snöig decemberdag kom hon vandrande stigen fram, vid granen satt hon ner höll tätt den lille i sin famn. Han behövde tröst, det gjorde ont i henne och vägen hem var smal och snårig. Hon som reder sig själv, den ensamma mamman. Stilla flingorna vackert la sitt täcke när han vaggades till ro. Lättad men påmind om att de bara var två. Hon tänkte längtan efter föräldrar som aldrig ar närvarande är stark må du tro, var är du?”, lyder texten intill bilden på Félice Jankell och sin lille son Winston. Det var i november 2019 som Félice Jankell blev mamma åt sonen som hon har tillsammans med fästmannen Nils Tham.

Félice Jankell och sonen Winston i sagolika kvinnor 2021.

För att se alla bilder och beställa kalendern, spana in Caroline Roosmarks hemsida.

Félice Jankells starka ord till ensamstående mammor

Félice Jankell berättar att det känns extra ärofyllt att få vara med i kalendern då pengarna går till något hon verkligen tycker är viktigt – barn till ensamma mammor. Och hon passar i ett Instagram-inlägg på att hylla sin egen mamma Annika Jankell, som klarade av livet som ung och ensamstående mamma till henne och systern Happy.

”Barn till ensamstående mammor är återkommande det mest sårbara i samhället. Jag växte upp med en ensamstående mamma och har sett hur hon kämpat i alla år. Därför är det en stor ära att få vara med i Caroline Roosmarks kalender som hon varje år skapar som en hyllning till kvinnor. Pengarna går till fryshusets ”barn till ensamma mammor” - Tack Caroline köp och stötta på Carolines hemsida”.

Under flera år levde programledaren och journalisten Annika Jankell som medberoende i sin relation med skådespelaren Thorsten Flinck. Thorsten Flinck har själv berättat om sin tidigare missbruksproblematik och Annika Jankell har även hon öppnat upp om hur det var att leva som medberoende med honom under deras relation.

Félice Jankell och mamma Annika på gala.

Det är ingen hemlighet att småbarnsåren med Félice och Happy var tuffa för Annika, som roddade ensam med barnen på grund av att Thorsten led av ett missbruk.

Foto: TT/Instagram/Caroline Roosmark

Se också: 5 saker du vill veta om Annika Jankell
0:51

Efter reklamen: Se också: 5 saker du vill veta om Annika Jankell

(0:51)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Se de unika kändisbilderna i årets hyllade Sagolika kvinnor-kalender
Happy Jankell om de ständiga gravidfrågorna
Happy Jankells analys om sin dödsångest: ”Pappa brukade komma förbi oanmäld”