Det våras för bio – 15 filmpremiärer våren och sommaren 2018

”Ocean's 8”, ”Tomb Raider” och nya ”Mamma Mia” – biobesökare har mycket bra att se fram emot våren och sommaren 2018. Baaam listar de bästa, mest spännande biopremiärerna du behöver ha koll på.

Läs mer: Hitta din nya besatthet – 14 seriepremiärer att ha koll på 2018

Filmåret 2018 har knappt börjat men flertalet kritikerrosade filmer har redan hunnit ha premiär. Under våren och sommaren kommer du kunna se hajpade filmer som ”Ett veck i tiden”, ”Tomb Raider”, ”Avengers: Infinity War” och ”Solo: A Star Wars Story”. Baaam har sammanställt de mest spännande filmpremiärerna under våren och sommaren 2018.

I, Tonya – 16 mars

Filmen som gav Allison Janney en Oscar för rollen som Tonya Hardings mamma LaVona. Filmen har Sverigepremiär först nu i mars efter att ha blivit hyllad i USA. ”I, Tonya” bygger på en verklig berättelse om konståkaren Tonya Harding som anklagades för att vara inblandad i överfallet på konkurrenten Nancy Kerrigan.

Tomb Raider – 16 mars

Nyfilmatiseringen med Alicia Vikander i rollen som actionhjälten Lara Croft. Hon försöker lösa gåtan kring hennes fars försvinnande och ger sig ut på jakt efter en mytomspunnen ö.

Battle of the Sexes – 23 mars

Emma Stone spelar huvudrollen i den här dramakomedin om tennisspelaren Billie Jean King som går en match mot tidigare manliga mästaren Bobby Riggs. En film om 1970-talets feminism och kampen mot patriarkatet.

Läs mer: 12 filmer alla snackade om 2017 (som du borde ha sett)

Maria Magdalena – 23 mars

Ett porträtt av Maria Magdalena som trotsar sin traditionella familj för att ansluta sig till den nya rörelse som Jesus från Nasaret startat.

Midnight Sun – 28 mars

17-åriga Katie har alltid levt ett skyddat liv då hon har en sjukdom som gör att minsta lilla solljus är dödligt för henne. En sommar träffar hon Charlie och blir kär.

Ett veck i tiden – 6 april

En superhajpade Disney-film med stjärnor som Oprah Winfrey, Reese Witherspoon och Mindy Kaling i rollerna. Efter att Megs pappa försvinner skickar tre underliga varelser ut Meg, hennes bror och vän ut dem i rymden för att hitta honom.

Tully – 20 april

Charlize Theron spelar huvudrollen i den här dramakomedin av skaparna bakom ”Juno”. Trebarnsmamman Marlos liv består av blöjbyten, amning och sömnbrist. Hennes bror erbjuder sig att betala för en nattnanny, Tully, som snabbt överrumplar Marlo med sin energi och karisma.

Avengers: Infinity War – 25 april

En maxad superhjältefilm med The Avengers och gänget från ”Guardians of the Galaxy” och ”Black Panther”. Hjältarna försöker besegra den mäktiga Thanos innan hans attacker förstör universum.

Deadpool 2 – 18 maj

Samtidens kanske märkligaste superhjälte är tillbaka för en andra omgång. Wade försöker återfinna kryddan i tillvaron genom att bli Mayberrys hetaste bartender och måste samtidigt som han bekämpar ninjor, yakuza-maffian och ett gäng sexuellt aggressiva hundar.

Läs mer: Wonder Woman – och 35 andra nyheter på Netflix och HBO i mars

Slender Man – 18 maj

Skräckfilmen om en av de mest kända internetlegenderna – Slender Man. En lång, smal man med onaturligt långa armar och ett hemskt ansikte som ryktas ligga bakom flera försvinnanden.

Solo: A Star Wars Story – 23 maj

En prequel-film om Han Solos liv innan händelserna i Star Wars. Vi får bland annat se Hans liv som smugglare och hur han möter Chewbacca och Lando Calrissian.

I Feel Pretty – 25 maj

En ny Amy Schumer-komedi om Renee som en dag slår i huvudet, vaknar upp och tror att hon ser helt annorlunda ut.

Jurassic World: Fallen Kingdom – 8 juni

Fyra år efter att nöjesparken Jurassic World förstördes har ön tagits över av dinosaurier. När en vulkan på ön vaknar till liv försöker Claire och Owen rädda dinosaurierna från utrotning.

Ocean’s 8 – 27 juni

Säg hejdå till Danny Ocean och George Clooney. Nu välkomnar vi Debbie Ocean och hennes gäng på åtta kvinnor som ska försöka stjäla ett extravagant och värdefullt halsband.

Mamma Mia! Here We Go Again – 20 juli

Uppföljaren till den älskare musikalen tar oss tillbaka till Donnas ungdom och hur hon blev med barn.

Foto: IBL