Ocean's 8, Mamma Mia och 8 andra filmer på bio i sommar

Svenskt sommarväder är sällan stabilt och en och annan regnig vecka är närmast garanterad. Baaam listar de bästa filmerna som går upp på biograferna i sommar.

Läs mer: Här är filmen på Netflix som får alla att gråta

Adrift – 1 juni

Shailene Woodley och Sam Claflin spelar två seglare som ger sig ut på en långsegling på havet. De hamnar mitt i en orkan och tvingas kämpa för sina liv.

Jurassic World: Fallen Kingdom – 8 juni

Fyra år efter att nöjesparken Jurassic World förstördes har ön tagits över av dinosaurier. När en vulkan på ön vaknar till liv försöker Claire och Owen rädda dinosaurierna från utrotning.

Kärlek över haven – 8 juni

Alicia Vikander spelar en av huvudrollerna i det här romantiska dramat om James och Danielle som förälskar sig i varandra. Danielle förbereder sig för ett djuphavsprojekt och James får inte berätta att han är spion som ska stoppa ett planerat bombdåd.

Läs mer: Här är alla Disneyfilmer som släpps i år – och 2019

Den blomstertid nu kommer – 20 juni

En svensk thriller där Sverige utsätts för en mystisk attack. Alex tvingas tillbaka till sin barndomsby där han tillsammans med sin pappa och ungdomskärlek kämpar för att överleva.

Ocean’s 8 – 27 juni

Säg hejdå till Danny Ocean och George Clooney. Nu välkomnar vi Debbie Ocean och hennes gäng på åtta kvinnor som ska försöka stjäla ett extravagant och värdefullt halsband.

Ant-Man and the Wasp

En fortsättning på den första filmen om superhjälten som har en förmåga att krympa och växa i storlek. Scott kämpar med att balansera sitt familjeliv och plikterna som Ant-Man. Samtidigt får han ett nytt uppdrag där han måste slåss sida vid sida med the Wasp.

Läs mer: Din nya favoritserie på Netflix – baserat på ditt stjärntecken

Mamma Mia! Here We Go Again – 20 juli

Uppföljaren till den älskade musikalen tar oss tillbaka till Donnas ungdom och hur hon blev med barn.

Hereditary – 27 juli

En skräckfilm om en kvinna som försöker komma över sin mors död och sakta börjar misstänka att något ondskefullt händer i hennes familj.

Mission: Impossible – Fallout – 3 augusti

Tom Cruise är tillbaka som Ethan Hunt som jagas av konsekvenserna av hans tidigare uppdrag.

Slender Man – 31 augusti

En film baserad på en av de mest kända skräckhistorierna på internet – den om Slender Man. En lång, smal man med onaturligt långa armar och tros ligga bakom flera barns försvinnanden.

Foto: IBL