12 magiska filmer och serier att se när du saknar Harry Potter

12 magiska filmer och serier att se när du saknar Harry Potter

Ibland är lite besvärjelser, övernaturliga varelser och magi allt du behöver av en hemmakväll. Baaam listar 12 magiska filmer och serier (som inte är Harry Potter).

Läs mer: Glöm Verónica – här är skräckfilmerna du på riktigt inte kommer våga se klart

Det är svårt att föreställa sig men ibland når man en punkt då man känner ”nej, jag är inte så sugen på att se Harry Potter i dag”. Om man vill se en film om magi och äventyr som är lika delar mysig och spännande är finns faktiskt andra alternativ. Baaam har valt ut tolv andra filmer och serier som passar in på samma beskrivning.

Den onda cirkeln

Sarah har precis börjat på en katolsk gymnasieskola och börjar umgås med tre tjejer som utövar magi. De utforskar sina krafter och riktar besvärjelser mot alla som gör de förargade.

Magiska systrar

En film som drar mer åt drama- och komdeihållet och är supermysig. Sally och Gillian är systrar och häxor som har uppfostrats av sina excentriska mostrar. Men familjen plågas av en förbannelse som hotar deras chanser till kärlek.

The Magicians

En hyfsat ny tv-serie som finns att se på HBO Nordic. En grupp studenter rekryteras till en hemlig, magisk skola och upptäcker att den magiska värld de läst om som barn är mycket mer farlig än vad de trott.

via GIPHY

Läs mer: Gift eller sambo? Juristen förklarar varför du bör gifta dig

Häxorna i Eastwick

Cher, Susan Sarandon och Michelle Pfeiffer spelar tre singelkvinnor som alla är ganska missnöjda med sina liv. Omedvetna om att de är häxor startar de en grupp där de delar med sig av fantasier om sina idealmän. En dag dyker den mystiske Daryl upp och sätter deras tillvaro ur spel.

Hocus Pocus

Efter 300 år återuppväcks tre onda häxor som avrättades i Salem på Halloween. Snart förvandlas Halloween till en mardröm och det är upp till två tonåringar, en flicka och en odödlig katt att stoppa häxorna.

Sabrina – Tonårshäxan

Serien du följde slaviskt som barn förtjänar att ses om. 16-åriga Sabrina får veta att hon är en häxa, precis som sina fastrar Hilda och Zelda. Hon försöker navigera sina nyupptäckta krafter vid sidan av skola, vänner och kärlek.

via GIPHY

Missa inte! Hej gråtfest! 15 filmer på Netflix som får tårarna att rinna

Förhäxad

Systrarna Piper, Phoebe och Prue upptäcker att de är goda häxor. De är ”the charmed ones” vars öde är att bekämpa ondska. Det finns hela åtta säsonger av den här klassiska tv-serien – perfekt för binge-tittande.

via GIPHY

Buffy vampyrdödaren

Huvudspåret här är vampyrer – men det finns gott om häxor och magi även i den här 90-talsserien. Tonåriga Buffy kämpar mot vampyrer och andra ondskefulla krafter på kvällen och hanterar tonårsdrama och skola på dagen.

via GIPHY

American Horror Story: Coven

Den tredje säsongen av antologiserien ”American Horror Story” handlar om en grupp unga häxor som börjar på en sorts magisk internatskola. Det ska dock tilläggas att serien kan vara ganska så otäck och skrämmande.

via GIPHY

Läs mer: 17 feel good-filmer att se med familjen

Doctor Strange

Efter en bilolycka söker den framgångsrika kirurgen Dr Stephen Strange efter sätt att läka sina skadade händer. Han letar upp en magiker i Nepal som lär honom om magi och övernaturliga krafter.

via GIPHY

Oz the Great and Powerful

En ny tolkning av den klassiska ”Trollkarlen från Oz” där en magiker från Kansas kommer till landet Oz. För att bli kung i landet måste kan uppfylla en profetia och besegra de båda ondskefulla häxorna med sina (påhittade) krafter.

The Secret Circle

En tv-serie från 2011 som tyvärr bara fick en säsong innan den lades ner. 16-åriga Cassie flyttar in hos sin mormor efter att hennes mamma dött under mystiska omständigheter. Tillsammans med fem andra tonåringar upptäcker hon att hon har magiska krafter. Rekommenderas om du tycker om serier som ”The Vampire Diaries” och ”Teen Wolf”.

via GIPHY

Foto: IBL