6 klassiska filmroller som hade kunnat spelas av andra skådisar

6 klassiska filmroller som hade kunnat spelas av andra skådisar

Britney Spears som Allie i The Notebook och Ryan Gosling som Christian i Fifty Shades of Grey. Ja, så hade det kunnat se ut om regissörer och författare fått sin vilja igenom.
Klassiska Filmcitat
1:60

Efter reklamen: Klassiska Filmcitat

(1:60)

Slå på ljud

Vissa filmroller etsar sig fast i minnet, mycket på grund av skådespelarna som spelat dem. Vi tänker till exempel på Leonardo DiCaprio som Jack i Titanic, eller Rachel McAdams som Allie i The Notebook.

Här är sex exempel på populära filmroller som hade kunnat spelas av andra skådisar:

Emily Browning som Bella i Twilight

Visste du att Twilight-författaren Stephanie Meyer hade en specifik önskan om vem som skulle spela Bella i filmatiseringen av böckerna? Nämligen den australiensiska skådespelaren Emily Browning, bland annat känd från Legend och Sleeping beauty.

Enligt Marie Claire ska Emily dock ha tackat nej till att gå på audition för rollen då hon inte var säker på om hon ville fortsätta arbeta som skådespelare.

Rollen gick senare till Kristen Stewart.

Dana Delany som Carrie Bradshaw i Sex and the city

Från början ska Sex and the citys skapare, Darren Star, haft planer på att rollen som Carrie skulle spelas av Dana Delany, bland annat känd som Katherine Mayfair i Desperate Housewives. Skådisen tackade dock nej till erbjudandet då hon inte ville medverka i en serie som handlade om sex.

Rollen gick i stället till Sarah Jessica Parker.

Matthew McConaughey som Jack i Titanic

När Kate Winslet medverkade i The Late Show with Stephen Colbert avslöjade hon flera spännande detaljer. När hon provspelade för rollen som Rose i Titanic var det nämligen Matthew McConaughey som hon läste repliker mot och inte Leonardo DiCaprio...

I intervjun säger hon att det var fantastiskt att få öva tillsammans med Matthew McConaughey, men att det aldrig hade kunnat bli samma "Jack och Rose, Kate och Leo"-grej som det senare blev.

Britney Spears som Allie i The Notebook

Ja, du läste rätt. Britney Spears var tilltänkt att spela Allie i kultförklarade The Notebook. När hon provspelade för filmen hade Ryan Gosling redan fått rollen som Noah, och Britney och han hade erfarenhet av att arbeta med varandra sedan de var med i The Mickey Mouse Club som barn.

Britney hade precis gjort filmdebut i Crossroads, och enligt Matthew Barry gjorde hon riktigt bra ifrån sig på audition.

”De älskade Britney. I slutet stod det förmodligen mellan henne och Rachel”, säger Barry i en intervju med E! News och refererar då till Rachel McAdams som senare fick rollen.

Ryan Gosling som Christian i Fifty Shades of Grey

På tal om Ryan Gosling… Visste du att han var tänkt att spela Christian i Fifty Shades of Grey-filmerna? Skådespelaren ska dock ha tackat nej till rollen, som senare gick till Jamie Dornan.

Lindsay Lohan som Jade i The Hangover

När The Hangover släpptes 2009 blev succén snabbt ett faktum. Rollen som Jade, strippan som gifter sig med rollfiguren Stu, var först påtänkt för Lindsay Lohan. Hon tackade dock nej till erbjudandet då hon tyckte att hon var för ung för att spela den typen av karaktär just då.

I stället blev det Heather Graham som intog rollen som Jade.

Foto: TT, Skärmdumpar från serier och filmer

Relaterade artiklar
Detaljerna om Carrie och Mr. Big i nya Sex and the city-serien
10 bästa filmerna från 80-talet – här är listan
9 kändisars sjukt (!) otippade intressen