Travis Scott.

TT

Flera personer omkom på Travis Scott-konsert

Minst åtta personer har dött och 300 har skadats under en konsert med Travis Scott.
Det har skett på festivalen Astro world i Houston, USA.
1:02

Efter reklamen: Kylie Jenner väntar sitt andra barn med Travis Scott

(1:02)

KHOU Houston rapporterar att min åtta personer har dött och flera hundra har skadats efter en allvarlig olycka på festivalen Astro world i Houston, Texas.

Festivalen anordnas av Travis Scott, och när olyckan skedde var runt 50 000 personer på plats.

– Publiken började trycka sig fram mot scenen, vilket orsakade panik. Människor började ramla, bli medvetslösa, och det skapade ytterligare panik, säger Samuel Peña, som är chef för räddningstjänsten i Houston, på en pressträff.

Travis Scotts vädjan under konserten

Det var vid klockan 21, när Travis Scott spelade, som kaos utbröts och minst 17 personer har först till sjukhus.

– Över 300 personer har fått vård vid fältsjukhuset på plats. En av patienterna var så ung som tio år gammal, säger räddningstjänstens chef.

I ett klipp från spelning hörs hur Travis Scott vädjar vakterna om hjälp.

– Vänta, vänta. Vi behöver hjälp här, det är någon som har svimmat. Rör honom inte – kan alla backa bakåt, säger han i klippet.

Astro world är en årligt förekommande festival, och i år var bland andra Drake, Lil Baby, Young Thug, 21 Savage, Bad Bunny, Tame Impala och Earth, Wind and Fire inbokade. Efter olyckan ställdes festivalen in.

– Just nu måste vi fokusera på att oroliga familjer vars medlemmar besökt konserten ska kunna få kontakt med varandra, säger Linda Hidalgo, domare i Harris county, Houston.

367 poliser var på plats

Situationen uppstod plötsligt när flera personer svimmade, menar polisen i Housten.

– Allt hände samtidigt. Plötsligt tvingades vi utföra hjärt- och lungräddning på flera personer samtidigt. Plötsligt hade vi ett flertal person på marken som var i akut behov av vård, säger Larry J. Satterwhite, som är polis i Houston

Polischefen Troy finner säger att de har planerat säkerheten runt festivalen, vars biljetter sålde slut på under en timme i maj, under lång tid.

– Vi hade 367 poliser på plats, 241 säkerhetsvakter och en grundligt utformad säkerhetsplan. Vi fick problem med ungdomar ur publiken som ville in på området i morse, men det lyckades vi hantera, säger han.

Foto: TT

Relaterade artiklar

Första bilderna på Kylie Jenner efter att hon bekräftat graviditeten

Kylie Jenner är gravid med sitt andra barn

Systrarna Kardashian-Jenners halloweenkostymer 2021