Folk kan inte sluta snacka om skräckfilmen Us – se trailern

Jordan Peeles nya skräckfilm har fått nätet att surra till ordentligt. För vad är det egentligen som pågår här?

Minns du Get Out? Filmen blev en riktigt stor snackis 2017 och nu är regissören Jordan Peele tillbaka med en kanske ännu läskigare skräckis.

Under julhelgen släpptes trailern till Us, där vi får lära känna familjen Wilson som beger sig ut på en semesterresa. Dock förvandlas den avkopplande strandsemestern snart till en mardröm.

Plötsligt dyker det upp figurer som ser exakt ut som familjemedlemmarna själva, men vilka är de egentligen? Och vad vill de?

– De ser precis ut som oss. De tänker som oss. De vet var vi är. De kommer inte sluta tills de dödar oss, eller vi dödar dem, säger karaktären Adelaide i klippet.

Det dröjde inte länge innan nätet började spekulera hej vilt om dubbelgångarnas avsikter och på Twitter diskuteras nu flera tänkbara teorier.

Kan det vara så att den skräckslagna familjen egentligen är kloner av sina dubbelgångare, eller rör det sig om ett vetenskapligt experiment som gått snett?

Frågorna är många, men de kommer att vara obesvarade ett bra tag. Filmen har nämligen inte premiär förrän i mars nästa år. Törs du se den?

Se trailern till nya skräckfilmen Us:

Läs mer:

Se nya trailern till Stephen King-skräckisen ”Jurtjyrkogården”

Den här skräckfilmen ska du se – baserat på ditt stjärntecken

Test: Hur många av de 100 bästa skräckfilmerna har du sett?