Folk med ångest av Fredrik Backman blir Netflix-serie – här är allt vi vet

För drygt ett år sedan kom beskedet att Fredrik Backmans populära bok Folk med ångest blir serie på Netflix – och nu har det äntligen avslöjats vilka som ingår i rollbesättningen. Här är allt vi vet om produktionen!

I april 2019 släppte den hyllade författaren Fredrik Backman boken Folk med ångest – och bara sex månader senare kom beskedet att produktionsbolaget FLX bestämt sig för att göra Netflix-serie av berättelsen.

– Fredrik Backman har en unik blick och förmåga att skildra människor och hitta intressanta historier som speglar Sverige. Det känns otroligt lustfyllt att få förtroendet att gestalta denna fina bok ihop med manusförfattaren Camilla Ahlgren. Att vi dessutom fortsätter vårt samarbete med Netflix som kommer se till att den här fantastiska berättelsen kommer ut i världen känns fantastiskt, sa Felix Herngren, i ett pressmeddelande i samband med att nyheten släpptes.

Vad handlar Folk med ångest om?

Folk med ångest beskrivs som en ”orimligt stökig komedi”. Handlingen kretsar kring ett gisslandrama som äger rum under en lägenhetsvisning, där en mindre lyckad bankrånare låser in en mäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en höggravid kvinna, en självmordsbenägen mångmiljonär – och en kanin. Efter ett tag ger rånaren upp och släpper de han hållit gisslan, samtidigt som han själv flyr.

Flera knackiga vittnesförhör avlöser varandra, och i jakten på den misstänka utvecklas ett klassiskt pusselmysterium där frågor som: Hur lyckades rånaren fly? Varför är alla så arga? Och: Vad är det egentligen för fel på folk nuförtiden? står i fokus.

Vilka skådespelare är med i serien?

Rollbesättningen bjuder på både gamla veteraner och nyupptäckta stjärnor. Alfred Svensson, bland annat känd från Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och Solsidan, spelar huvudrollen som Jack och hans pappa, Jim, spelas av Dan Ekborg.

Även Leif Andrée, Sascha Zacharias, Carla Sehn, Petrina Solange, Marika Lagercrantz, Anna Granath, Per Andersson, Sofia Ledarp, Shima Niavarani, Lottie Ejebrant och Vera Herngren kommer att synas i serien.

När har Folk med ångest premiär på Netflix?

Något premiärdatum för Folk med ångest är ännu inte satt, men med tanke på att inspelningen nyligen påbörjats lär det dröja ett tag.

Foto: TT

LÄS MER:

På jakt efter spänning? Här är 5 sevärda thrillerserier på Netflix

Alla nya filmer och serier på Netflix i december 2020

Red Dot är Netflix första svenska film – allt du behöver veta