angelica sanchez i popsie

Från popstjärna till Robinson-deltagare – så gick det för Angelica i Popsie

Dags för en resa som doftar nostalgi. Angelica Sanchez var på 90-talet en av fyra medlemmar i den svenska tjejgruppen Popsie. Så här lät dem då och så lever hon i dag!

Minns du 90-talets alla popband som dök upp och försvann lika fort? Inte vi heller. Men Popsie hade en del låtar som etsade sig fast. För vad sägs om Joyful Life:

Och Rough Enough:

Hur som helst har en av medlemmarna, Angelica Sanchez, 45, nu gjort sig ett namn på annat håll. Nämligen som deltagare i årets Robinson!

Angelica Sanchez i Robinson 2020

Det var Aftonbladet som efter att flera läsare hörde av sig, uppmärksammade Angelicas comeback i rampljuset. I en intervju med tidningen berättar hon nu över två decennier senare om livet som popstjärna. 

– Världen är liten och man gör allt möjligt i livet. En del gamla Popsie-fans har reagerat, ”Men gud, det är ju du, jag tyckte att jag kände igen dig”, säger Angelica Sanchez och fortsätter:

– Vi var ju en grupp på fyra som alla frontade och det är ju 25 år sen nu. Men de som var våra fans då har känt igen mig, säger hon.

Kontroverser kring Popsie

Popsie bestod även av Cecilia Lind, Sandra Pettersson och Katarina Sundqvist. Det var åtminstone så deras namn såg ut då. När gruppen var som störst 1997-1998 gjorde de allt för att fansen inte skulle invadera deras privatliv. Tjejerna ljög om sina födelsedatum, stavningar på namn och hemorter. Detta blev omskrivet sedan en reporter på ZTV konfronterat gruppen under en intervju, vilket Angelica minns väl än i dag.

– Jag kommer aldrig glömma det. De spelade in ett långt reportage med oss och så efter en timme slängde de fram passkopior och skulle sätta dit oss, säger hon till Aftonbladet.

Det gör Angelica Sanchez i dag

I vår har Angelica synts i TV4:s långkörare Robinson. Hon fick frågan om att ställa upp som en av 20 deltagare, och resglad som hon är tackade hon ja. Hennes deltagande blev dock inte särskilt långvarigt då Angelica åkte ut ur tävlingen tidigt och därmed fick lämna Fiji där inspelningarna ägde rum.

Till vardags jobbar Angelica som säljcoach inom just resebranschen. Hon har ett öppet Instagramkonto där hon delar med sig av bilder från livet:

Hon är stolt över sitt förflutna i popvärlden och passar även på att slänga in lite nostalgi i sitt flöde. Här är Popsies musikvideo för låten Single:

Och en gruppbild från när det begav sig:

Foto: TV4

Källa: Aftonbladet

LÄS MER:

Minns du medlemmarna i A-Teens? Så lever de i dag

Minns du skådisarna i Mean Girls? Så ser de ut i dag

10 frisyrer du minns om du var ung på 90-talet