Kändisfrisören Adam Lukacs skvallrar om nya hårtrender & sina celebra kunder

Frisören Adam Lukacs skvallrar om nya hårtrender & sina celebra kunder

Det går under inga omständigheter att som en vanlig vanlis få klipptid hos superhajpade kändisfrisören Adam Lukacs. Nu berättar han varför – samtidigt som han skvallrar om sina hetaste kunder. Adam Lukacs brukar fixa Alice Stenlöf, Bianca Ingrosso och Johanna Nordströms hår!
Vårens trendigaste frisyrer och klipp 2021
Slå på ljud

Hur kom det sig att du blev kändisars favorit?

– Oj! Ehm, haha jag undrar det själv också. Men innan jag började jobba med influencers och kändisar så jobbade jag ju på en salong. Och jag har alltid fått med mig att man ska ha fötterna på jorden, säger den 21-åriga frisören Adam Lukacs och slår ett slag för att han alltid försöker vara väldigt kreativ med sina kunder.

– Och våga fråga, bryta normer lite mer. Våga express your self med hår! Vilket passade som handen i handsken när jag började på Hairtalk, fortsätter Adam Lukacs och menar företaget han arbetar med nu.

– Vi jobbar ju med stora förändringar! Och jag får ju massa inspo från sociala medier och jag tar det gärna med mig, och vågar säga vad jag tror kan bli snyggt: ”Det här är coolt” liksom. Jag vågar också interagera med kändisarna och jag kallar dom mina små prinsessor som jag får lov att vara kreativ på!, skrattar han.

De är mina små prinsessor som jag får lov att vara kreativ på!

Adam Lukacs

Måste man vara kändis för att få en tid hos dig?

– Haha, jag får den här frågan så ofta, men ja, jag jobbar bara med marketing. Och det hela började ju på Hairtalks, jag satt på marknadsavdelningen så jag gör det bara för reklam. Och allt är ju bara ett stort samarbete, så jag jobbar bara med influencers och kändisar i marketingsyfte, säger han.

Vilken kändis är din absoluta favoritkund?

– Det är så svårt, och jag har ju jobbat med typ dom flesta, men när vi pratar just extensions får jag svara Alice Stenlöf. Alltså Alice är ju också en av mina första kunder – och hon och jag har kommit så pass nära. Vi är vänner, så när vi jobbar blir det på en vänskaplig nivå och med henne faller allt mest naturligt. Vi hänger ju så jag kan ju bara kliva förbi och bara ”nu gör vi det här idag”. Det är med henne jag utvecklats med mest och det är så kul att hon fortfarande är kvar hos mig.

Alice Stenlöf är en av Adams favorit-pinglor!

Vilken kändis skvallrar mest i frisörstolen?

– Haha, jaa... Men bygger man upp en relation med någon, eller ehm hur ska jag formulera det här... Eller så mycket skvaller är det faktiskt inte! Men man får ju veta en hel del absolut, nej lite smått och gott får man absolut höra. Det är ju lite det som är grejen när man är frisör. Man blir både en gatekeeper och en psykolog!

Vem av dina kändis-kunder är absolut trevligast?

– Oj, svårt att välja ut någon specifik på rak arm så. Men åh jag hade väldigt trevligt med Bianca Ingrosso, herregud jag lär mig så mycket av henne hon är verkligen klok. OCH, jag och Johanna Nordström har klickat! Ja, vi klickar ju! Hon är ju comedy-queen:en och så klart att vi två har superkul. Men dom två är två kvinnor som jag lär mig mycket av, och som får mig att vilja fortsätta med det här.

Bianca Ingrosso är en av de klokaste kvinnor Adam någonsin mött!

Okej så vem är.. bökigast när hen sitter i frisörstolen?!

– Haha, neej men inte direkt sååå, jag har ingen som är bökig. Mer alltså, okej Alice Stenlöf och jag är ju så nära och har en god relation, och då kanske hon känner för att ta en paus ibland, men nej okej inte alls bökig. Utan mer... hon är ju medgörlig. Hon kanske vill testa något och så tycker jag lite annorlunda och så kör jag en ”VI kan göra så här istället!”. Så ja nej jag har inte varit med om någon som varit speciell bökig ännu, tack och lov, skrattar Adam.

Du måste välja en person vars hår du varit mest nöjd med!

– Nu får jag svara Alice Stenlöf igen! Och även Lisa Anckarman när vi gjorde Studio Paradise förra våren. Alltså varje måndag så hade vi nya looks, och vi delade med oss av våra moodboards, hon med sina outfits och jag med mina hår. Och här var det så kul att jobba med alla olika peruker! Vi gjorde snygga wet looks, och vi fick beta av de flesta stylingarna vilket var askul!

Adam fixade Lisa Anckarmans hår under hela Studio Paradise förra våren.

Vilken är enligt dig den värsta frisyrtrenden?

– Jag tycker egentligen om allt, och att allt är kreativt. Men om jag måste säga något så får de bli dip dive, alltså dom här hårda rosa, blåa eller gröna topparna. Men jag älskar när topparna får den mjuka feelingen, men inte de där hårda avslutningarna på topparna.

Finns det något trend du hoppas och tror kommer att komma tillbaka?

– Det som börjar komma tillbaka nu är dom här fönade, uppklippta frisyrerna, inte liksom Hollywood-lockarna, utan mer lite luftiga och uppfönade håret. Tänk dig en mer stor fönad och lyxig look! Det kommer vi se mer av!

Vill man hitta schyssta hår-looks och inspo rekommenderar Adam att spana in Alice Stenlöf!

Vem är den starkaste trendsättaren i Sverige i dag?

– Jag tycker typ att Alice Stenlöf, hon använder sig mycket av sitt hår på sina shoots. Alltså nu gör ju inte jag hennes plåtningar. Men hon använder sig ju av mycket hår och det blir en stor del av hennes looks, så absolut Alice Stenlöf. Och juste Angelica Blick hon är en stor inspiration för mig, nu gör ju inte jag hennes hår men hon gör många hårlooks som hon får till väldigt bra!

”Jobba fram en hårgarderob”, säger Adam när han tipsar om sommarens trend: peruker!

Vad i frisyr och hår-väg kommer vi se mer av under våren och sommaren 2021?

–Alltså, peruker! Jag jobbar ju med BHBD som har arbetat länge nu för att få fram så fina och naturliga peruker. Dom andas väldigt bra och har en tunn och fin lace. Och vi kommer få se längre längder och dom här effortless håren som man inte behöver göra så mycket med. Och även mycket lobs och bobs men nu har dom utvecklats till det lite fylligare, att ha mycket hår. Ta hand om hårbotten och jobba mycket med cerum, hårbotten behöver en paus nu från alla hel-färgningar. Behåll det naturliga och jobba med peruker istället! Man kan jobba fram en hårgarderob där man nu kan matcha håret med hela outfiten, säger han och menar att man kan köpa på sig ett par peruker och fortsätter:

– Och att verkligen låta sitt eget hår vila, det är väldigt trendigt just nu!

Adam Lukacs fixar Lisa Anckarmans frilla!

Alice Stenlöf är Adams musa..!

Foto: Adam Lukacs/BHBD/Hairtalk

Relaterade artiklar
Emma Watson visar upp sin nya frisyr – se förvandlingen
Så får du ditt hår att kännas tjockare – produkterna som hjälper
Quiz: Känner du igen Mello-frisyren?