Game of Thrones-skaparen avslöjade just att det finns attraktion mellan ni-vet-vilka

Game of Thrones-skaparen avslöjade just att det finns attraktion mellan ni-vet-vilka

I senaste avsnittet av Game of Thrones föddes ett hopp om en länge eftertraktad romans – och nu bekräftar serieskaparna den.

Okej, om du inte insett det ännu så finns det spoilers här för senaste Game of Thrones-avsnittet. Så har du inte sett det än – sluta läs nu! Okej? Då kör vi.

Läs också: Lycka för Game of Thrones-fans – fyra nya serier på gång


Vi är nog inte ensamma om att i säsong efter säsong ha bett och hoppats att Jon Snow och Daenerys Targaryen någon gång ska få mötas. Och efter sex säsonger hände det. Hur många jublade inte när Jon klev i land på Dragonstone för att försöka skapa en allians med ingen mindre än Daenerys? Är det nu kärlek uppstår?

Om vi nu bortser från att Daenerys egentligen är Jon Snows faster (för det är ju bara Bran som vet det ändå) så fanns det mer än lovliga hintar om att något kommer att hända mellan dem. I senaste avsnittet ber ju Jon till och med Daenerys att följa med honom in i en grotta för att titta på drakglas – och vi vet ju alla vad som händer med Jon i grottor, eller hur?


Läs också: Så mycket tjänar skådespelarna i Game of Thrones

Och det visade sig att vi inte är helt ute och cyklar. I den senaste efter avsnittet-videon på Youtube berättar Game of Thrones-skaparen och producenten David Benioff att jodå, Jon och Dany är attraherade av varandra.

– Det finns spänningar på båda sidor. En är politisk, då Jon Snows syfte med sin resa till Dragonstone är att få tag i drakglas och försöka få Dany att hjälpa honom att slåss. Dany har själv ett syfte, att få Jon att böja knä för hennes styre. Det är en konflikt och för att göra det än mer komplicerat börjar de bli attraherade av varandra, säger han uppger Hello Giggles.

Som om det inte vore nog säger ju även Davos i avsnittet att han minsann såg Jon kolla in Danys ”goda hjärta”. Och med tanke på att Jon och Dany i sig själva representerar is och eld vore det väl inte mer än rätt om de fick styra Westeros tillsammans? Eller vad säger ni?

Foto: IBL