Miha Alvesson, Elina Raeder och Albin Ringstad, Elahe Eskandari från Gift vid första ögonkastet

Så lever de gamla deltagarna från Gift vid första ögonkastet i dag

En gjorde comeback i programmet som experthjälp, en annan har varit med i Hollywoodproduktioner och blivit utsedd till en av världens mäktigaste kvinnor, och några få är fortfarande lyckligt gifta. Här är vad de tidigare deltagarna från Gift vid första ögonkastet gör i dag.
Här är deltagarna i ”Gift vid första ögonkastet” - se klipp från den nya säsongen
1:04

Efter reklamen: Här är deltagarna i ”Gift vid första ögonkastet” - se klipp från den nya säsongen

(1:04)

Slå på ljud

Just nu sänder SVT den sjunde säsongen av Gift vid första ögonkastet– Sverige. Precis som varje år skapar programmet rubriker och snackisar, och det är lätt att förstå varför. Drama, kärlek, bråk, sex och relationer i en enda härlig röra gör att tittarna stannar kvar år efter år.

Vad handlar Gift vid första ögonkastet om?

Varje säsong inleds alltid med att olika par matchas ihop med varandra med hjälp av experter. Därefter får paren träffa varandra för första gången – men det sker i kyrkan under bröllopet. Det är alltså framme vid altaret de får träffa varandra för allra första gången och därefter börjar deras resa. De flyttar in ihop, går i parterapi och ska lära känna varandra på djupet. Efter fyra veckor är det dags att bestämma sig för om de vill fortsätta vara gifta eller om de ska gå skilda vägar.

Så ser gamla Gift vid första ögonkastet-deltagare ut i dag

Under de säsongerna som gått har en hel del minnesvärda deltagare varit med i programmet. Vi har valt ut några av de allra mest omtalade personerna och paren och tagit reda på hur de lever sina liv i dag. Vilka är fortfarande gifta? Vilka har nya partners? Och hur gick det egentligen med strumpbyxemannen? Svaren har ni här:

Ellen Tejle - säsong 1 (2014)

ellen tejle gift vid första ögonkastet

Ellen Tejle.

Ellen Tejle var en av de första deltagarna i Gift vid första ögonkastet Sverige. Äktenskapet höll inte för något av de tre paren och senare skulle Ellen Tejle tillsammans med några av de andra deltagarna gå ut och rikta skarp kritik mot SVT. I ett öppet brev krävde de att programmet skulle läggas ned då de hade orsakat stor skada för många av dem.

– Vi är väldigt många som har mått dåligt under både inspelningen och efter programmet, utan att få ordentligt med stöd. SVT är nöjda för att programmet har gett fina tittarsiffror, men vår hälsa har man helt struntat i, sa Ellen Tejle till SVT då.

Hon berättar hur hon utsatts för hot och hat efter programmet och att det till slut gick så långt att hon inte ens kunde visa sig offentligt.

– SVT och Baluba klev inte in och stöttade. De förstod inte allvaret alls till en början. Till slut reagerade den högre ledningen och då fick jag träffa en livvakt, berättar Ellen.

I dag jobbar Ellen med jämställdhet inom filmbranschen och har initierat kampanjen A-märkt som visar vilka filmer som är tillräckligt jämställda.

I dokumentärfilmen This Changes Everything skildras denna jämställdhetskamp och där spelar Ellen Tejle mot stjärnor som Meryl Streep, Cate Blanchett och Natalie Portman. 2018 utsåg BBC henne till en av världens 100 mest inflytelserika kvinnor i världen.

Elizabeth Feurst – säsong 3 (2017)

elizabeth feurst gift vid första ögonkastet ler mot en gul bakgrund

Elizabeth Feurst när hon först deltog i Gift vid första ögonkastet som deltagare.

Elizabeth Feurst gifte sig med Mats Ingelborn men förhållandet tog slut några månader efter programmet spelats in. I år gjorde hon dock comeback i Gift vid första ögonkastet, men inte som en av deltagarna.

– Jag ska se hur arbetet går till, ställa frågor och ifrågasätta hur matchningarna går till och varför. Jag deltar i matchningen tillsammans med experterna helt enkelt, och har även fungerat som ett slags stöd för årets deltagare, säger hon till Aftonbladet.

Elizabeth Feurst i gift vid första ögonkastet säsong 7

Den här säsongen är Elizabeth tillbaka, nu som extra hjälp och stöd för experter och deltagare.

På frågan om hur det går med hennes eget kärleksliv i dag svarar Elizabeth att hon är singel.

– Och jag trivs väldigt bra med det. Men det är klart att jag söker den stora kärleken också.

Mats Ingelborn – säsong 3 (2017)

mats ingelborn och elizabeth feurst sitter i en soffa

Elizabeth Feurst och Mats Ingelborn blev ihopmatchade.

Mats gifte sig med ovannämnda Elizabeth Feurst i programmet, och blev med det strumpbyxemannen med hela svenska folket. Mats drev nämligen ett strumpbyxeföretag och var allmänt besatt av strumpbyxor. I programmet fick man se hur han kollade på Victoria's Secret fashion show hemma och hur hans väggar kläddes med posters på tjejer i strumpbyxor. I morgongåva fick Elizabeth *trumvirvel*.... ett par strumpbyxor!

Enligt Mats Instagram titulerar han sig numera författare, översättare, förläggare och E-handlare. Men strumpbyxorna har han inte släppt helt då han fortfarande jobbar med att sälja dem online.

I dag är Mats lyckligt gift med Julia som han träffade efter Gift vid första ögonkastet.

mats ingelborn med hustrun julia

Bild från Mats Instagram.

John Wallén och Sara Lannergren – säsong 4 (2018)

John Wallén och Sara Lannergren sitter i en soffa i gift vid första ögonkastet

John Wallén och Sara Lannergren.

John Wallén och Sara Lannergren är ett av få par från Gift vid första ögonkastet som fortfarande är gifta. De bor numera i Uppsala men har valt att inte prata offentligt om sin relation.

Miha Alvesson och Niclas Gråberg – säsong 5 (2019)

Paret är fortfarande gifta och bor ihop strax utanför Stockholm tillsammans med katten Sickan. Miha arbetar på ett bokförlag i Stockholm och Niclas jobbar på ett rekryteringsföretag. På Mihas Instagram kan man följa paret och deras liv innehållandes mycket träning, veganism och vardagsbilder från den gemensamma lägenheten.

Daniel Elander – säsong 5 (2019)

daniel elander i ljusblå skjorta

Daniel Elander.

Daniel Elander gifte sig med Malin Alpsjö i säsong 5 av Gift vid första ögonkastet, men paret valde senare att gå skilda vägar. Han har dock haft kontakt med flera av de andra deltagarna från samma säsong och berättar för Aftonbladet att de ses då och då. Även om äktenskapet med Malin inte höll så fick han en hel del vänner i och med programmet och är nöjd med det. Dessutom inspirerade Gift vid första ögonkastet honom till att skriva boken Med rätt att vara man på mitt eget vis.

– Den tar upp mäns livsvillkor, jämställdhetsfrågor och om modet att gå sina egna vägar i livet. Det pratas mycket om manlighet nu överlag och att män måste ta tag i sig själva lite mer. Det tycker jag känns bra, och jag har fått mycket positiva reaktioner på boken, säger han till Aftonbladet.

I samma intervju berättar han även att han fortfarande är singel.

– Det har blivit några dejter, men jag väntar fortfarande på den stora kärleken. Det ska kännas rätt.

Elina Raeder och Jacob Claesson – säsong 6 (2020)

Elina Raeder med Albin Ringstad och Jacob Claesson med Elahe Eskandari

Till vänster ser vi Elina Raeder med Albin Ringstad och till höger står Jacob Claesson med Elahe Eskandari.

I förra årets säsong av Gift vid första ögonkastet parades Elina Raeder ihop med Albin Ringstad och Jacob Claesson med Elahe Eskandari. Båda paren valde att gå skilda vägar, men i sista avsnittet överraskade Elina och Jacob rejält när de två dök upp tillsammans och berättade att de inlett en relation. Elina och Jacob är dock inte tillsammans idag men på Instagram berättar hon att de fortfarande är väldigt goda vänner, och ses lite då och då.

”Är ni ett par? Väldigt fina ihop”, skriver en följare.

”Nej, men väldigt goda vänner”, svarar Elina.

Jacob bor och arbetar just nu i Georgien, och enligt Elinas Instagram jobbar hon som HR-specialist och fitnessinstruktör.

Elahe Eskandari – säsong 6 (2020)

elahe eskandari

Elahe Eskandari.

Stina Stjernkvist SST

Elahe Eskandari gifte sig med Jacob Claesson men avbröt sin medverkan då inga känslor uppstod dem emellan. Hon riktade kritik mot Jacob och Elina när det kom fram att de blivit ett par och menade att det hela var ett pr-trick.

– Alltså om jag ska vara helt ärlig, förlåt, men jag tror inte på det här. Jag tror att ni bara hittar på för att ni vill få publicitet eller nånting. Men det är min åsikt. Det märks hur kändiskåt du är, sa Elahe i programmet till Jacob.

Strax efter säsongens slut berättade Elahe för Aftonbladet att hon träffat en ny kärlek. Killen, vars namn hon inte vill avslöja, är från Danmark men bor i Dubai.

– Han hittade mig på Facebook. Det var helt random. Men det gick ju bra ändå.

Att döma av Elahes sociala medier så bor hon numera i Dubai, så vi får gissa att kärleken håller än i dag.

Läs ännu mer om tv-serier!

Får du inte nog av tv-serier? Här kan du få tips på nya serier att följa och gamla att upptäcka. Och såklart de hetaste nyheterna om just din favorit. Ladda för seriemaraton med oss!

Foto: TT, SVT, Instagram

Relaterade artiklar
Sexologens ilska efter orden om deltagarna i Gift vid första ögonkastet
Terapeutens kärlekstips för mindre bråk och mer skratt i sommar
Gift vid första ögonkastet 2021: Här är alla nya deltagare