Gigi Hadid: Jag födde Khai utan smärtstillande – med Zayns hjälp

Gigi Hadid: Jag födde Khai utan smärtstillande – med Zayns hjälp

Fem månader efter att Gigi Hadid, 25, välkomnat sitt och Zayn Maliks, 28, första barn berättar supermodellen nu detaljer från förlossningen som skedde i deras hem. ”Zayn kände sig hjälplös”, säger hon till Vogue.
Gigi Hadid och Zayn Maliks kärlekshistoria - så träffades paret
Slå på ljud

I september 2020 blev supermodellen Gigi Hadid och One Direction-stjärnan Zayn Malik föräldrar till en liten dotter som de gett namnet Khai. Nu berättar Gigi för första gången om hur födseln gick till väga – i parets hem.

Det skriver People och hänvisar till en intervju i ett kommande nummer av tidningen Vogue.

Satt i uppblåsbart badkar

För på grund av den rådande coronapandemin ville förstföderskan Gigi få till en ”fridfull ankomst till världen” för sin bebis. Hon och Zayn beslutade därför att födseln skulle ske hemma i sovrummet. Gigi tog inga smärtstillande och titulerar sig numer stolt en ”djurisk kvinna” som klarade av förlossningen på naturligt vis.

Gigi berättar för Vogue att pojkvännen Zayn Malik närvarade vid förlossningen liksom hennes mamma Yolanda Hadid, syster Bella Hadid, Gigis assistent samt en barnmorska.

Förlossningen skedde i ett uppblåsbart badkar som de placerat i parets sovrum. För att undvika att familjens tre katter och hund skulle klösa hål i badkaret valde de att tillfälligt låta dem tas om hand.

Zayn Malik tog emot bebisen

Gigi berättar vidare att Zayn tog emot dottern i vattnet.

”Jag förstod inte ens att hon kommit ut. Jag var så slutkörd, och när jag tittade upp höll han henne. Det var så gulligt”, säger hon till tidningen.

Den nyblivna mamman förklarar att hon ”säkert såg helt galen ut” under förlossningen och att Zayn kände sig ”hjälplös”.

”Z var liksom 'Så där kände jag mig! Du känner dig så hjälplös när du ser den du älskar ha ont'”

Valde bort smärtstillande

Modellen förstod tidigt att smärtan skulle bli närmast outhärdlig, förklarar hon. Men hon valde ändå att uppleva den och gå in med inställningen av att ”det är som det är”.

”Det fanns absolut en punkt när jag tänkte 'Undrar hur det skulle vara med epidural, hur det skulle göra skillnad' Min barnmorska tittade på mig och sa 'Du är förbi det. Ingen kan hjälpa dig. Du har passerad punken för epidural i vilket fall, så du skulle behöva krysta precis på samma vis även i en sjukhussäng'”.

Efter förlossningen tittade Gigi och Zayn varann i ögonen och enades om att det behöver dröja ett tag innan de går igenom någonting liknande igen.

Källa: People

Foto: TT

Relaterade artiklar
Här är Gigi och Bella Hadids okända systrar Alana och Marielle
Gigi Hadid visar upp dotterns mysiga barnrum – kika in