Gänget i Gilmore Girls och Lorelai och Rory i soffan

Gilmore Girls – det gör skådespelarna idag

Tro det eller ej, men det är 20 år sedan Gilmore Girls hade premiär. Vad gör huvudrollsinnehavarna idag – och hur ser de ut? Vi har svaret.

Mellan 2000 och 2007 fick vi följa den charmiga och unika relationen mellan mor och dotter i den mysiga lilla stan Stars Hollow, och serien blev en favorit för många även efter det.

2016, nästan tio år efter ursprungsserien tackade för sig, kom uppföljaren Ett år med Gilmore Girls (finns på Netflix). Där fick vi veta hur livet utvecklat sig för Lorelai, Rory och de andra. Många efterlyser ännu en uppföljare, men någon sådan är inte planerad i dagsläget.

Men låt oss ta en kik på hur det gått för huvudrollsinnehavarna privat sedan de sade adjö till de älskade karaktärerna i Gilmore Girls?

LAUREN GRAHAM – LORELAI GILMORE

Lauren Graham har spelat ytterligare en roll som cool tv-mamma i serien Parenthood. Har också släpp flera böcker, till exempel en med den humoristiska titeln Talking as Fast as I Can: From Gilmore Girls to Gilmore Girls (and Everything in Between).

ALEXIS BLEDEL – RORY GILMORE

Vad Alexis Bledel gör idag har nog få missat. Innan hon blev Emiliy i Handmaid´s Tale med en hel värld var hon med i bland annat Systrar i jeans och Mad Men, där hon mötte sin man Vincent Kartheiser.

SCOTT PATTERSSON – LUKE DANES

Lorelais trulige kärlek har synts i flera av uppföljarna till Saw och spelat huvudrollen i några serier efter Gilmore Girls, men ingen blev någon succé. Istället har kan kanaliserat sin inre Luke och startat en kaffekedja (jepp, det är sant!)

MELISSA MCCARTHY – SOOKIE ST. JAMES

Melissa McCarthy som spelade Lorelais bästa vän är en av dem som haft den mest framgångsrika karriären efter Gilmore Girls. Hon har nomineringar till både Oscars och Golden Globe i bagaget och har vunnit en Emmy. Har gjort fina insatser i exempelvis Brides Maids, Spy och Identity Thief och är aktuell som Ursula i Disneys nytolkning av Den lilla sjöjungfrun.

JARED PADALECKI – DEAN

Dean var Rorys första kärlek och har gjort flera återkomster under åren. Jared Padecki har sedan dess varit med i serien Supernatural i över ett decennium.

MILO VENTIMIGLIA – JESS MARIANO

Medan Jess och Rory hade en ganska ostadig romans var Milo och Alexis Bledel ett par utanför duken i fyra år. Rollfigursmässigt gick Milo Ventimiglia från bad boy Jess till jordens mest helylle pappa och make till Mandy Moore i fina, hyllade serien This Is Us och hade också en huvudroll i serien Heroes.

MATT CZUCHRY – LOGAN HUNTZBERGER

Logan Huntzberger är Rorys senaste kärlek. Matt Czuchry som spelade Logan har bland annat setts i The Good Wife de senaste åren.

EDWARD HERRMANN – LORELAIS PAPPA RICHARD

Edward Herrmann avled tyvärr 2014 i sviterna av hjärncancer, men har innan dess setts i Grey’s Anatomy, The Good Wife och How I Met Your Mother.

KELLY BISHOP – LORELAIS MAMMA EMILY

Lorelai och hennes lite speciella mamma hade ett komplicerat förhållande. Efter serien hade hon en huvudroll i serien Bunheads och har även hon synts i The Good Wife.

KEIKO AGENA – LANE KIM

Spelade Rorys bästis Lane. Har efter Gilmore Girls setts i exempelvis Better Call Saul, 13 Reasons Why och Scandal.

LIZA WEIL – PARIS GELLER

Paris gick från att vara Rorys antagonist, till att bli en av hennes närmaste vänner. Även hon har varit med i Scandal och Grey’s Anatomy och har på senare tid setts i How To Get Away With Murder.

Foto: TT/Netflix

Källa: Screen Rant, Buzzfeed

LÄS MER:

9 anledningar till varför din mamma är din bästa vän

7 karaktärer i tv-serier som chockat oss med sina beslut

Mest romantiska ögonblicken i tv- och filmhistorien

5 fakta om The Handmaids Tale
Slå på ljud