Gisele Bündchen.

TT

Gisele Bündchen älskar att åldras: ”Mår bättre i 40-årsåldern”

Supermodellen Gisele Bündchen klev för snart ett år sedan över 40-strecket.
Någon kris verkar hon inte ha drabbats av. Tvärtom, faktiskt!
5 snackisar från veckan som gått
1:11

Efter reklamen: 5 snackisar från veckan som gått

(1:11)

Slå på ljud

Gisele Bündchen tog sina första steg in i modellvärlden i slutet av 90-talet och började direkt göra jobb för varumärken som Ralph Lauren, Versace och Dolce & Gabbana. 1999 menade magasinet Vouge att hennes intåg innebar slutet på ”heroin chick-eran” och början på en sexig och hälsosam trend.

Samtidigt som modellkarriären fortsatte började Gisele Bündchen att skådespela, och var med i filmerna Taxi (2004) och Djävulen bär Prada (2006).

Gisele Bündchen om att åldras

Förra året fyllde hon 40 år, vilket för vissa kan innebära en livskris. Gisele Bündchen trivs dock mycket bra av att ha lämnat 30-årsåldern bakom sig. Det berättar hon om under ett snack med Dior.

– Med ålder kommer också vishet, känner ni inte så? Jag mår bättre i 40-årsåldern än när vad jag mådde som 30, så mycket kan jag säga! Jag tror att åren efter 40 kommer att vara fantastiska, säger hon.

Gisele Bündchen berättar också att vägen fram till i dag har varit jobbig.

– 20-årsåldern var lite utmanande, det ska jag inte sticka under stol med. Under 30-årsåldern så började jag få ett grepp om saker och ting. Och nu som 40-åring känner jag bara ”nu kör vi!”.

Men allt är inte friktionsfritt. I samtalet erkänner hon att åldrandet kommer med ett pris.

– Jag känner att ögonen definitivt är den känsligaste delen av ansiktet. Nu när jag åldras så kan jag säga att jag märkt att det är området som jag vill vårda mest.

Gisele Bündchens tips för bra hy

Så har det inte alltid varit. Som ung tog hon sämre hand om ögonpartiet i ansiktet.

– Nu känner jag ”okej, jag tvättar av mig sminket”. Jag känner att ögonen är fönstret till själen. Det är jag mer medveten om än någonsin tidigare.

Men hur gör hon då för att behålla sin skönhet? Jo, visst handlar det delvis om olika produkter, men också om mat.

– Jag brukar alltid säga att man ska låta maten vara ens medicin, för jag tror också att mat är väldigt viktigt. Om du äter en massa fet mat kommer det vara väldigt svårt att få väldigt bra hy. Ju mer grönsaker du äter desto mer kommer det att synas på din hud, säger Gisele Bündchen.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Nostalgi: Här är kändisarna som festade loss på 90-talet
Här är de mest ikoniska frisyrerna året du föddes
12 kändisar som är 180 centimeter eller längre