Greta Thunberg blir frimärke – så ser det ut

Greta Thunberg blir frimärke – så ser det ut

Såklart blir miljökämpen Greta Thunberg ett av motiven när Postnord lanserar nya frimärken i januari 2021 på temat värdefull natur. Med sina Fridays for future har hon lyckats väcka engagemang världen över för klimatutmaningarna vi står inför.
Greta återvinner Donald Trumps hånfulla kommentar
Slå på ljud

Den 14 januari kommer nya Sverigefrimärken där alla motiv fokuserar på miljön och de miljömål som riksdagen satt upp för att bevara naturen i vårt avlånga land för kommande generationer.

Postnord uppmärksammar med hjälp av frimärken aktuella händelser och angelägna frågor. Mycket av det miljöfokus vi ser idag, både på lokal och global nivå, är tack vare Greta Thunberg och Fridays for Future. Vi är därför mycket glada att kunna berätta att Greta nu blir en frimärkssymbol för den värdefulla natur vi har och det viktiga arbete vi alla måste göra dagligen för att behålla vår natur för generationer framåt, säger Stina Olofsdotter på Postnord frimärken i ett pressmeddelande.

Motiv som visar svensk natur

Önskemålet om att frimärken på tema miljö och klimat kom in från flera håll till Postnords frimärkesråd och eftersom det väl speglar tiden vi lever i blev det ett självklart val att gå på.

Förutom ett frimärke på klimataktivisten Greta Thunberg, kommer motiven vara på naturmiljöer som är just sådana som riksdagens mål värnar extra om. Det blir storslagna fjäll med rik flora, en levande skog, ett rikt odlingslandskap, rikkärr – en typ av myr med en specialiserad och artrik flora, och ren luft som ju krävs för att bevara vår hälsa, våra djurs och våra växters kvarvarande. Motiven är illustrerade av Henning Trollbäck.

Foto: TT

LÄS MER:

Här är svenskarnas drömgäst vid julbordet 2020

Greta Thunberg blir chefredaktör – i en dag

Världens mest inflytelserika personer 2020 – hela listan