melena ernman och dottern beata

Greta Thunbergs syster i rampljuset med mamma Malena Ernman

Nu berättar Greta Thunbergs mamma Malena Ernman hur det är att jobba tätt ihop med yngsta dottern Beata.
”Hon är makalös”, säger kändismamman.
TV: 5 saker om Beata Ernman som du kanske inte visste
1:06

Efter reklamen: TV: 5 saker om Beata Ernman som du kanske inte visste

(1:06)

Slå på ljud

Sveriges stora miljöstjärna Greta Thunberg, 18, är fortfarande upp till kamp och under fredagen blir det den 173 veckan i rad som det skolstrejkas för klimatet.

Greta Thunberg har haft ett hektiskt år. I januari nominerades hon ännu en gång till Nobels fredspris, under våren släpptes BBC-dokumentären om hennes klimatkamp tillsammans med David Attenborough. Och nu under hösten fick hon pryda omslaget på nya magasinet Vogue Scandinavia – i intervjun kritiserade hon även modeindustrin hej vilt. Detta samtidigt som hon konstant tar täten i klimatkampen med målet att försöka öppna världens ögon.

Greta utanför riksdagen nu i november.

Greta Thunbergs familjeliv

Vad gäller livet på hemmaplan har Greta Thunberg även fått sina kändisföräldrar Malena Ernman, 51, och Svante Thunberg, 52, att sluta flyga. Ja, nej, det är inte bara Greta Thunberg som gjort en namn för sig, mamma Malena Ernman är en välkänd operasångerska och hon har bland annat vunnit Melodifestivalen 2009, med låten La Voix.

Till våren är Malena Ernman aktuell med musikalen Så som i himmelen (med bland andra Björn Kjellman, Anders Ekborg) på Scandinavium i Göteborg. Och under hösten som varit har hon även fått ställa sig på scenen tillsammans med sin sångfågel till dotter, Beata Ernman Thunberg, 16.

Malena Ernman om att arbeta med dottern

Under hösten har mor och dotter Ernman delat på huvudrollen i det franska dramat Forever Piaf på Göta Lejon i Stockholm. Gretas syster Beata Ernman Thunberg, 16, fick spela den yngre Edith Piaf och mamma Malena den äldre. Att få jobba med sin dotter, tycker Malena Ernman är makalöst.

– Det har varit fantastiskt. Hon är makalös att spela med. För mig har det varit och är en stor grej att få spela med sin tonåriga dotter. Kanske inte lika roligt för henne men det är gripande på något sätt, att få göra det här med någon som man älskar. Det är häftigt, säger hon till Expressen.

Foto: TT/Instagram

Se också: 5 mäktiga citat från Greta Thunberg genom åren
0:43

Efter reklamen: Se också: 5 mäktiga citat från Greta Thunberg genom åren

(0:43)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Emojin flest använt på Tinder – och 6 andra höjdpunkter från dejtingåret 2021
Greta Thunberg dansar och sjunger för första gången på scenen – se klippet
Så har du aldrig sett Greta Thunberg – nya bilderna väcker reaktioner