ORIGINALCASTEN I GREYS ANATOMY

Då och nu: Så ser skådespelarna i Greys Anatomy ut idag

Vad gör Dr McDreamy och Dr McSteamy idag? Och hur ser de ut? Vi vet – här kollar vi in vad hela gänget som var med ifrån början har för sig idag.6 filmer eller serier att se om du älskar Greys Anatomy-skådisarna
1:15

Efter reklamen: 6 filmer eller serier att se om du älskar Greys Anatomy-skådisarna

(1:15)

Slå på ljud

I hela 17 säsonger, ända sedan 2005, har vi fått hänga med gänget i Grey's Anatomy till jobbet. Och har inte de flesta av oss följt serien minst några säsonger?

Det har pratats om att säsong 17 kommer vara den sista, men ännu är faktiskt inget klart. Sista avsnittet av säsongen sänds i början av sommaren. Spännande ändå?

Under åren har favoritkaraktärer har kommit och gått, vissas utträde ur serien har gjort större intryck än andras – bland dem exempelvis Dereks, Izzies, Georges, Marks och många fler så klart.

Då vs. nu: Så ser skådespelarna i Grey's Anatomy ut idag

Av originalgänget som varit med sedan säsong 1 är det nu bara Webber, Miranda och Meredith kvar. Men var tog resten vägen? Och hur ser de ut idag? Vi vet!

OBS – innehåller spoilers om du inte sett säsong 1-16!


Izzie Stevens – Katherine Heigl

(Försvann i säsong 6)

Izzie och Alex trassliga historia lämnade Alex med ett trauma som det tog lång tid för honom att resa sig ifrån när Izzie lämnat Seattle Grace. Men, i säsong 16 tar ju dock serien en högst oväntad twist gällande Izzie.

Katherine Heigl har efter Grey’s Anatomy synts i en rad romantiska komedier som 27 dresses, På Smällen, New Years Eve och The Ugly Thruth. Hon har också varit med i serier som Suits och nu senast Netflixserien Vad som än händer.

Preston Burke – Isiah Washington

(Försvann i säsong 3)

Preston Burke lämnade serien efter att bröllopet med Christina i sista stund blåstes av. Efter Grey’s Anatomy har Isiah Washington faktiskt inte gjort några anmärkningsvärda roller (förutom när han dök upp i säsong 10 och orsakade Christinas flytt till Schweiz).

Addison Montgomery – Kate Walsh

(Försvann i säsong 3)

Dereks exfru Addison flyttade till Los Angels i säsong 3, även om hon gjort ett par gästspel efter det. Sedan dess har Kate Walsh bland annat gjort spinoff-serien Private Practice och spelat Olivia i 13 Reasons Why.

George O’Malley – T.R Knight

(Försvann i säsong 5)

George lämnade serien tragiskt och oväntat efter bussolyckan som gjorde honom till ”John Doe”. Trots att han var Emmy-nominerad 2007 för sin insats i Grey's Anatomy har han inte gjort några större roller efter att han lämnade Grey’s. Några mindre filmroller och inhopp i en del serier, exempelvis The Good Wife står på CV:t. Däremot har han arbetat en del på Broadway.

Christina Yang – Sandra Oh

(Försvann i säsong 10)

När Christina Yang oväntat lämnade Seattle för att ta över Burkes klinik i Schweiz var det ett tungt slag för både Meredith och trogna Grey’s -fans. Sandra Ohs karriär har dock inte hämmats av avhoppet. Hon har gjort succé i Killing Eve och mindre roller i en lång rad olika serier och filmer.

Derek Shepherd – Patrick Dempsey

(Försvann i säsong 11)

Vi kommer aldrig förlåta manusförfattaren Shonda Rhimes för att Dr McDreamy dog. Efter Grey’s har Patrick Dempsey själv valt att lägga mer fokus på familjen och har också satsat på en ganska lyckad karriär inom Formel 1. Men, några film- och tv-serier har hunnit vara med i, bland annat Bridget Jones Baby och som producent för en del projekt.

Alex Karev – Justin Chambers

(Försvann i säsong 16)

Alex Karev uttåg ur serien nyligen förvånade (och upprörde) många, både tv-publiken och hans närmaste i serien. Fembarnspappan Justin Chambers är dock helt nöjd med sitt val och lägger fullt fokus på familjen just nu. Jobbmässigt vill han framöver fokusera på att producera dokumentärer.

Miranda Bailey – Chandra Wilson

(Kvar)

Chandra Wilson har varit upptagen med att spela in Grey's Anatomy och har inte hunnit med så mycket andra stora roller. Men så här ser hon ut idag.

Richard Webber – James Pickens Jr

(Kvar)

Inte heller James Pickens Jr har hunnit med så mycket mer än Grey's – men, kul kuriosa är att han under hela tiden med Grey's även parallellt spelat in serien Roseanne, som faktiskt pågick ändå från 1990-2018!

Meredith Grey – Ellen Pompeo

(Kvar)

Ellen Pompeo har inte hunnit göra så mycket mer än Grey's de senaste 17 åren (och har heller inte behövt det, rollen är henne till en av världens bäst betalda tv-skådisar) – men så här ser hon ut idag!

Och några bonusar...

Mark Sloan – Eric Dane

(Försvann i säsong 9)

Ok, Dr Mc Steamy klev in i serien säsong 2, men vi är så klart nyfikna på honom också! Mark och Lexies död i flygolyckan är en av de sorgligaste händelserna i Grey’s historia. Eric Danes karriär haltade lite i några år, men nu kan vi åter se honom i rutan som Cal Jacobs i Euphoria. År 2018 skilde han sig från skådespelerskan Rebecca Gayhart efter 14 års äktenskap.

Callie Torres – Sara Ramirez

(Försvann i säsong 12)

Även Callie gjorde entré i säsong 2, men eftersom hon stannade kvar ända till säsong 12 känns hon verkligen som en i originalcasten. Callie är i serien bisexuell och 2016 kom även Sara Ramirez (som spelar Callie) ut som bisexuell. 2020 definierade hon sig som också som icke-binär, och hon har under åren också arbetat mycket med HBTQ-frågor. Sara har gjort några mindre roller, men främst velat jobba bakom kameran som producent.

Hur ska det gå för gänget i Grey's? Vi får se! Hur som är serien om ikonisk del av tv-historien.

Foto: Skärmdumpar/TT

Relaterade artiklar
Så gick det sen för skådisarna från Skam
Skådespelare som slagit igenom i tv-serier från 90-talet