Efter en tids sjukdom har Vänner-skådespelaren James Michael Tyler somnat in i sitt hem i Los Angeles under söndagen.Han blev 59 år gammal.

Gunther från Vänner död i cancer – så hyllas James Michael Tyler

Efter en tids sjukdom har Vänner-skådespelaren James Michael Tyler somnat in i sitt hem i Los Angeles under söndagen.
Han blev 59 år gammal.
TV: Skådisarna från vänner - då och nu
2:05

Efter reklamen: TV: Skådisarna från vänner - då och nu

(2:05)

Slå på ljud

Tidigare i år berättade James Michael Tyler, känd som Gunther i succéserien Vänner, att han drabbats av prostatacancer. Och nu gav hans kropp upp.

– Världen kände honom som Gunther (den sjunde ’vännen’) från succéserien ’Vänner’, men Michaels närmaste kände honom som en skådespelare, musiker, uppmärksammare av cancer, och en underbar make, berättar hans familj till TMZ.

James Michael Tyler berättade om sin prostatacancer i år, men han fick diagnosen redan 2018 – men valde att under lång tid hålla det hemligt. Den sista tiden i livet ville han uppmärksamma sjukdomen, och gjorde allt för att andra ska gå till läkaren och testa sig regelbundet.

”Han ville hjälpa så många som möjligt, och delade modigt sin historia och bedrev en kampanj för att alla med en prostata skulle testa sig redan i 40-årsåldern”, skriver managern i ett uttalande till BBC.

Hyllas av Jennifer Aniston och Courteney Cox

James Michael Tyler Vänner-kollega Jennifer Aniston sörjer nu sin bortgågne vän.

”Vänner hade inte varit det samma utan dig. Tack för alla dina skratt som du tog med dig till serien och till alla våra liv. Du kommer vara saknad”, skriver skådespelaren på sina sociala medier samtidigt som hon delar med sig av ett klipp från serien i vilken de båda två medverkar.

Strax efter att Jennifer Aniston postat sitt inlägg, kommer ännu ett hyllande inlägg av en annan Vänner-stjärna, Courteney Cox. På sina sociala medier skriver hon:

”Den tacksamhet som du tog med dig in i rummet, och visade varje dag under tagningarna är den tacksamhet jag känner då jag fått chansen att lära känna dig. Vila i frid James”, skrev hon om sin före detta kollega som nu lämnat oss.

Foto: TT/Instagram

TV: 5 gånger skådespelare klätt sig exakt som sina tv-karaktärer
1:17

Efter reklamen: TV: 5 gånger skådespelare klätt sig exakt som sina tv-karaktärer

(1:17)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Klara Söderberg från First Aid Kit har gift sig – visar bilder från stora dagen
Meadow Walkers bröllop utan pappa Paul – Vin Diesel lämnade över vid altaret
7 gånger skådespelare klätt sig exakt som sina tv-karaktärer