Håkan Hellström under konsert.

Håkan Hellströms paus är slut – planerar ny konsert

Håkan Hellströms gitarrist, Simon Ljungman, verkar ha spillt bönorna kring Håkans Hellströms nästa konsert – och allt tyder på att hans paus är över.

I en intervju med P4 Skaraborg säger gitarristen Simon Ljungman följande:

– Jag förtjänar att få droppa en bomb nu när jag stöttat Håkan Hellström så länge.

Enligt Simon Ljungman ska Håkan Hellström, 45, planera en konsert på Ullevi nästa år, sommaren 2020. Det skulle då bli den femte spelningen på Ullevi som Håkan Hellström och hans band gör.

Göteborgs-Posten uppger att de har varit i kontakt med ytterligare en källa som bekräftar uppgifterna, men än har ingen hört något från Håkan Hellström. Skivbolaget Woah Dad Live kommenterar uppgifterna med att ingenting är skrivet i sten, varken år eller plats.

Tog paus 2017

Det har nu gått två år sedan Håkan Hellström offentliggjorde sin kommande konsertpaus. Det var precis innan hans stora sommarturné Rullande åska skulle dra igång, och nyheten spreds som en löpeld över Sverige.

– Jag kommer vara borta i några år nu. Jag kommer inte tillbaka nästa år och jag kommer nog inte tillbaka året efter det, sa han till Svenska Dagbladet då.

Planen var att lägga med tid på att göra musik och mindre tid på turnerandet.

– Kolla på Henrik Berggrens skiva, den tog 14 år och hur bra blev inte den? Ju längre tid, ju bättre skiva.

I december 2018 släppte Håkan Hellström albumet Illusioner. En skiva som innehåller mer symfoniorkestrar och ballader än tidigare och som hyllades av recensenterna när den kom ut.

Läs mer:

18 citat av Håkan Hellström som går rakt in i hjärtat

Håkan Hellström släpper albumet Illusioner – hör första låten