Boken Kraften (The Power) ska bli serie av regissören till The Handmaid's Tale.

Handmaid's Tale-regissören gör ny serie – där kvinnorna har makten

Makten (The Power) är motvikten till The Handmaid's Tale som vi inte visste att vi längtade efter. Snart kommer serien som baseras på den bästsäljande boken av Naomi Alderman – och den här gången är det kvinnorna som bestämmer!

I den prisbelönade science fiction-romanen Makten (2016) har en märklig kraft slagit rot i världen som ger tonårsflickor förmågan att ge dödliga elektriska stötar genom sina fingertoppar. En liten förändring kan tyckas – men ändå en förändring som kastar omkull världsmaktordningen och skapar ett matriarkat där männen är livrädda för kvinnorna.

Författaren Naomi Alderman har mottagit flera priser för boken som är hennes fjärde roman i ordningen, den har bland annat utnämnts till årets bästa bok av New York Times, Los Angeles Times och Entertainment Weekly. Makten var en av Storbritanniens bäst säljande böcker under 2017, och Barack Obama har kallat den för sin favoritbok.

Nu blir Makten serie

Regissören bakom succéserien The Handmaid’s Tale, Reed Morano, ska nu göra serie av boken. Från att ha speglat ett fasansfullt patriarkat ska hon alltså nu beskriva en värld där männen räds kvinnorna – ett kraftfullt matriarkat.

Margaret Atwood, författaren bakom Tjänarinnans berättelse (The Handmaid’s Tale), har läst boken och beskriver den så här:

”Elektrifierande! Chockerande! Kommer att knocka dig! Sedan kommer du att tänka efter en gång extra – om allt.”

Reed Morano kläckte nyheten genom ett inlägg på Instagram där hon bland annat citerar ett utdrag ut boken:

”En av dem säger: ’Varför gjorde de det?’

Och de andra svarar: ’Därför att de kunde.'”

Hon tillägger även, i versaler, att ”DEN HÄR BERÄTTELSEN ÄR GAAALEN”.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Rättigheterna till serien har köpts av Amazon, vilket betyder att den lär hamna på Amazon Prime Video när den nu än landar i Sverige. Hur som helst så återstår bara en sak för var och en av oss – att besvara följande två frågor: Är det nu vi löser ännu ett streamingkonto? Och: Ska vi som inte har läst boken hålla oss till serien kommer?

Läs mer:

Succéromanen The Handmaid’s Tale får uppföljare – 33 år senare

Äntligen officiellt! Då är det dags för säsong 3 av The Handmaid’s Tale