Paul Sundvik och Isabella Löwengrip och Dolph Lundgren och Emma Krokdal Penny Parnevik och Douglas Murray

Här är de svenska kändisparen med stor åldersskillnad

“Kärleken har ingen ålder” och “kärleken är blind” är två vanliga talesätt – och det verkar vara två talesätt som flera av våra svenska kändispar lever efter. Vi ger dig koll på de svenska kändisparen med stor åldersskillnad.
Titta in i de svenska kändisarnas lyxiga lantställen
1:14

Efter reklamen: Titta in i de svenska kändisarnas lyxiga lantställen

(1:14)

Slå på ljud

Par med stor åldersskillnad har alltid varit något som väckt intresse och ibland även lett till höjda ögonbryn. Det är dock inget som våra kändispar bryr sig om, utan de visar öppet upp sin kärlekslycka. Spana in de lyckliga paren!

Penny Parnevik och Douglas Murray

Det är 17 år mellan medieprofilen och kändisdottern Penny Parnevik, 23, och hockeyspelaren Douglas Murray, 41. Paret träffades redan när Penny var barn eftersom Douglas är familjevän med Pennys föräldrar Mia och Jesper Parnevik. Paret blev dock ihop först när Penny var 20 år och Douglas var 37 år.

Idag är Penny och Douglas gifta och har två barn tillsammans, sonen Atticus och dottern Pebble. På Instagram får vi dagligen följa deras familjelycka.

Karin Törnblom/TT

Laila Bagge och Korosh Kananian

Det var sju år sedan medieprofilen Laila Bagge, 48, träffade den nästa 18 år yngre kärleken Korosh Kananian, 29. Paret träffades på restaurangen Riche i Stockholm och det var kärlek vid första ögonkastet.

Laila har berättat att Korosh är hennes klippa, speciellt under tuffa tider. Hon höll nyligen på att gå in i väggen och hennes stöd genom allt har varit pojkvännen.
– Du får mig att känna mig så jävla älskad och stark. Efter snart 7 år så fattar jag inte att jag fortfarande kan ha samma pirriga känsla i magen när jag ser på dig, skrev Laila på Instagram.

Camilla Läckberg och Simon Sköld

2014 träffade succéförfattaren Camilla Läckberg, 46, den 13 år yngre kärleken MMA-proffset Simon Sköld, 34. Två år senare föddes parets dotter Polly och året därpå gifte sig turturduvorna.

Trots åldersskillnaden har Camilla aldrig tvivlat på hennes och Simons förhållande och fem år in i förhållandet gav hon en rejäl känga till de som har gjort det.
– Tänk va. Alla som tyckte, hade åsikter, kraxade som olyckskorpar, dömde ut. För 13 års åldersskillnad. Åt "fel’" håll. Nu drygt fem år senare står vi starkare än någonsin. Älskar dig Simon, skrev hon då på Instagram.

Karin Törnblom/TT

Isabella Löwengrip och Paul Sundvik

Entreprenören Isabella Löwengrip, 30 träffade undervattensfotografen Paul Sundvik, 53 för ett år sedan.
– När livet plötsligt vänder och man träffar sitt livs stora kärlek, skrev hon då på sin Instagram.

Isabella och Paul bor nu tillsammans på Lidingö och smider storartade planer inför framtiden, bland annat planer om barn. Det var i en frågestund på Instagram nyligen som Isabella besvarade frågan om hur lång tid hon och Paul vill ha barn.
– Kanske om ett år, svarade då Isabella.

Ulf Lundell och Ninna Prage

Artisten Ulf Lundell, 73, och har funnit kärleken i den 34 år yngre kärleken PR-konsulten Ninna Prage, 37. På den första bilden som visats på paret, i offentligheten, så sitter de leende och tätt intill varandra. Ninna har bekräftat relationen för Expressen.
– Det stämmer att vi är i en relation. I övrigt har jag ingen kommentar, skriver hon i ett sms till tidningen.

Ulf Lundell har flera äktenskap bakom sig och kommer senast från äktenskapet med Sofia Lundell. Artisten har tre barn, bland annat dottern Sanna Lundell, 43, som är fem år äldre än den nya kärleken Ninna.

Mattias Hansson/TT

Dolph Lundgren och Emma Krokdal

Skådespelaren Dolph Lundgren, 63, är tillsammans med norskan Emma Krokdal, 24 – det skiljer alltså nästan 40 år mellan paret. Dolph friade till Emma i vintras så nu är bröllopsplaneringen i full gång.

Emma har tidigare kommenterat förhållande och åldersskillnaden i norska VG.
– Vi vet att folk kommer att reagera, men det enda som betyder något är att familjen och människor i vår närhet tycker att det är okej, sa Emma till tidningen.

Dan Ekborg och Emma Ekborg

Skådespelaren Dan Ekborg är gift med den 35 år yngre kärleken Emma Ekborg. Paret träffades först på nätet och bara tre veckor senare träffades de i verkliga livet, sedan dess har Dan och Emma varit ett par.

I slutet av 2020 hade paret en tuff period och ansökte om skilsmässa men inte långt senare beslutade de sig för att fortsätta vara gifta ändå.

Karin Törnblom/TT
Relaterade artiklar
Bianca Ingrossos semester i lyxvillan på Mallorca – så mycket kostar den
Kändisarna som dejtade varandra innan de blev kända
Ellen Bergströms lek med dottern Elsy gick över styr