Molly Hammar gör svenska rösten i nya Lejonkungen

Här är de svenska rösterna i nya Lejonkungen

Det är inte långt kvar till premiären av nyinspelade Lejonkungen, som även ska visas i en svensk version. Nu står det klart vilka som gör de svenska rösterna!

Den 17 juli är det premiär för Lejonkungen, en nyinspelning av klassikern som utkom 1994 och gjorde succé världen över.

Inför premiären har Disney släppt flera trailers med smakprov på en fullkomligt fantastisk animering, så förväntningarna hos publiken är just nu skyhöga.

Peppen har inte direkt blivit mindre av den stjärnspäckade rollistan, där vi hittar namn som rapparen och skådespelaren Donald Glover (Simba), Beyoncé (Nala) och Seth Rogen (Pumba).


John Lundvik och Molly Hammar i svenska Lejonkungen

Filmen ska även visas på bio i en svensk version och nu står det klart vilka som gjort de svenska rösterna.

Det är Melodifestivalvinnaren John Lundvik som spelar Simba i Lejonkungen, tillsammans med artisten Molly Hammar i rollen som Nala.

På sitt Instagramkonto har Molly nu publicerat en video som filmats precis i det ögonblick då hon fick veta att rollen gått till henne – ett minst sagt glädjande besked:

”Det här är verkligen en ära och definitivt en av de coolaste sakerna jag gjort i min karriär hittills” skriver en uppspelt Molly i ett annat inlägg och tillägger:

”Also fkn BEYONCÉ GÖR DEN AMERIKANSKA VERSIONEN FÖRSTÅR NI hur connectade jag och Bey är nu elr.”

I övriga roller ser vi bland andra komikern Björn Gustavsson (Timon), skådespelaren Linus Eklund Adolphson (Pumbaa) och musikartisten Fred Johanson (Scar). Extra kul är att jazzsångaren Svante Thuresson återvänt för sin roll som den vise mandrillapan Rafiki.

Se trailern till nya Lejonkungen:

Läs mer:

Efter Lejonkungen – nu gör Disney spelfilm om Snövit

Se trailern till den sista säsongen av Orange is the New Black

Alla nya filmer och serier på Netflix i juli 2019

Foto: TT