Beyoncés gravidbild gjorde succé på Instagram.

Här är decenniets mest gillade bilder på Instagram – år för år

Kardashian-systarna, Beyoncé och Justin Bieber gjorde alla succé på Instagram på 2010-talet. Här är bilderna som fick flest likes under decenniet.

För snart tio år sedan lanserades Instagram av grundarna Kevin Systrom och Mike Krieger. Sedan dess har internet inte riktigt varit sig likt och i ett decennium har vi hunnit skrolla runt i inspirerande flöden, tryckt på gilla-knappen ett otal gånger och följt våra favoritkändisar. Vissa bilder minns vi mer än andra – vem kan till exempel glömma Beyoncés berömda gravidbild och Kendall Jenners hjärtformade frisyr?

Här är bilderna som fick flest likes på Instagram – under hela decenniet!

2010

503 Service Unavailable

 

I juli 2010 lade en av Instagram-grundarna, Kevin Systrom, upp den här bilden på sitt konto – den allra första bilden någonsin på Instagram. Bilden, som föreställer en hund vid ett gatustånd i Mexiko, har i skrivande stund 120 715 likes och var det årets mest gillade bild.

2011

Året efter var det artisten Justin Bieber som toppade listan med bilden ovan – på honom själv, sin pappa Jeremy och halvsyskonen Jaxon och Jazmyn. Bieber var för övrigt den första kändisen som fick över en miljon följare på Instagram, och även den första att få över en miljon visningar på en av sina videos.

2012

2012 var bandet One Direction hetare än hetast och medlemmarna gjorde succé på Instagram. Den mest gillade bilden det året var denna Halloween-bild på Louis Tomlinson och Zayn Malik.

2013

Ett vinnande koncept för att få många likes på Instagram har varit att fotas med en legend. 2013 poserade Justin Bieber med 90-talsikonen Will Smith och fick över en och en halv miljon likes för det.

2014

2014 började Kardashian-systrarna få många följare på Instagram – framförallt Kim Kardashian. När hon gifte sig med artisten Kanye West 2014 blev parets bröllopsfest en likefest utan dess like, och framförallt bilden ovan som gillades allra mest.

2015

Kendall Jenner, modell och Kim Kardashians halvsyster, formade små hjärtan med hjälp av sitt hår och fick över två miljoner likes på fem veckor för den vackra bilden 2015.

2016

Ett tag var sångerskan Selena Gomez den kvinna som hade flest följare på Instagram (numera är det sångerskan Ariana Grande) och 2016 fick hon flest likes av alla för den här bilden, drickandes ur en Coca cola-flaska.

2017

Beyoncé Knowles fick internet att explodera när hon avslöjade att hon väntade tvillingar genom att lägga upp bilden ovan 2017. Numera har den över elva miljoner likes.

2018

Den yngsta i Kardashian-klanen, Kylie Jenner, chockade alla när hon berättade att hon hade fött en dotter, Stormi. Stjärnan hade då hållit sin graviditet hemlig för alla sina miljoner följare, och likesen fortsatte att rulla in till det att hon slog Beyoncés tidigare rekord från året innan.

2019

Årets mest gillade bild var på ett aningen oväntat objekt – nämligen ett ägg. Det var användaren worl_record_egg som uppmanade Instagram-användare att gilla äggbilden i syfte att få fler likes än Kylie Jenners bild från året innan. Och användaren lyckades med bravur, över 54 miljoner personer har gillat bilden hittills.

Foto: TT, Instagram

Läs mer: 

Årets mest gillade bilder på Instagram 2019

Kvinnorna som tjänat mest på Instagram 2019

Därför skaffade Jennifer Aniston Instagram – avslöjar själv