Här är den nya tolkningen av Cleopatra – med Gal Gadot i huvudrollen

Det kommer en ny film om den egyptiska drottningen Kleopatra och i huvudrollen ser vi ingen mindre än Gal Gadot.
”Det är en historia som jag har velat berättat länge”, berättar hon nu om rollen i den nya tolkningen av Cleopatra.

Nu slår skådespelaren Gal Gadot och regissören Patty Jenkins sina kloka huvuden ihop igen. När Wonder woman, regisserad av Patty Jenkins och med Gal Gadot i huvudrollen, kom ut för tre år sedan togs den varmt emot. Till mångas glädje kommer även uppföljningen av filmsuccén, Wonder woman 1984, snart ut på bioduken. Men på grund av pandemin har premiärdatumet för filmen skjutits fram. Förhoppningsvis kommer den ha premiär på biograferna lagom till jul.

Men nu kan vi åtminstone tröstas av att ännu ett projekt med Gal Gadot och Patty Jenkins är i pipen. Det är nämligen dags för Gal Gadot att ta sig an rollen som den egyptiska drottningen Kleopatra, skriver Variety.

Rollen har tidigare spelats av stora namn

Den nya tolkningen av Cleopatra skrivs av manusförfattaren Laeta Kalogridis, som står bakom filmer som Alexander och Shutter island. Och nog verkar det som att många tror att även den här filmen kommer att mottas väl av publiken. Efter att Apple, Universal, Warner Bros, Netflix och Paramount Pictures slagits om rättigheterna till filmen var det till slut de sistnämnda som vann.

I rollen som Kleopatra har vi genom åren sett stjärnor som Claudette Colbert och Elizabeth Taylor. När Elizabeth Taylor spelade rollen var produktionen så pass påkostad att produktionsbolaget nästan gick i konkurs.

Gal Gadots egna ord om att spela Kleopatra

”Jag älskar att påbörja nya resor, jag älskar spänningen med nya projekt, spänningen i att få sätta nya historier till liv. Cleopatra är en historia som jag har velat berätta länge. Kunde inte vara mer exalterad eller tacksam för att få jobba med det är gänget!” skriver Gal Gadot själv i ett inlägg på Instagram om att få spela rollen i den kommande filmen om Kleopatra.

I ett annat inlägg på Instagram berättar hon hur produktionen tänkt kring den nya tolkningen av Cleopatra.

”Vi ville berätta historien om Cleopatra på ett sätt vi inte sett tidigare. Att få berätta hennes historia för första gången genom en kvinnas ögon, både bakom och framför kameran.”

Förutom Wonder woman har vi tidigare sett Gal Gadot i bland annat Fast & Furious–filmerna och tv-serien Entourage.

Foto: TT

LÄS MER:

Därför kan Gina Dirawi tvingas omplacera valpen Jannah

Här är första trailern till Netflix-serien Kärlek & Anarki

Coyote Ugly firar 20 år – så gick det för skådespelarna efter filmen