Här är nya tv-serien som är en blandning av Gossip Girl och PLL

När en serie tar slut, så börjar en annan. Nya Netflix-serien Elitskolan påminner om både Gossip girl och Pretty little liars.

Netflix fortsätter att leverera originalserie på originalserie. Tidigare har de släppt succéer som Stranger Things, The Rain och Orange is the new black. Och den 5 oktober kommer en ny originalserie – Elitskolan.


Serien är på spanska och i Spanien går den under namnet Las Encinas. Den handlar om tre ungdomar som har fått stipendium för att gå på Spaniens bästa gymnasieskola. Något som de trodde var en dröm som gått i uppfyllelse, men det visar sig snabbt vara svårare att passa in i skolan än de trott. Plötsligt dör också en av deras klasskamrater och alla blir misstänkta.

Serien påminner en del om Gossip Girl, eftersom den utspelar sig på en elitskola fylld med ungdomar från överklassen där ungdomar från arbetarklassen försöker passa in. Den påminner också om Pretty little liars, eftersom en av deras klasskamrater blir mördad och de är nu alla misstänkta. Dessutom verkar tonen vara precis sådär ungdomligt fånig men ändå spännande som bara tonårsserier kan vara.

Se trailern här:

Elitskolan har premiär på Netflix den 5 oktober.

Artikeln publicerades först på Frida.