Harry Potter och paret Simon och Daphne i Familjen Bridgerton.

Har du gjort kopplingen mellan Familjen Bridgerton och Harry Potter?

Familjen Bridgerton på Netflix är verkligen serien alla snackar om just nu, men har du gjort kopplingen till Harry Potter-filmerna än? Det har vi!
5 saker du kanske inte visste om familjen Bridgerton
Slå på ljud

Förra veckan hade 63 miljoner människor sett Familjen Bridgerton på Netflix sedan premiären den 25 december. Serien har legat etta på Netflix mest-sedda-lista i 76 länder sedan dess. Det är svårt att kalla detta kostymdrama för något annat än en megasuccé.

En av de mest omtalade karaktärerna i Familjen Bridgerton är utan tvekan the Duke of Hastings, Simon Basset. Twitter svämmar över av saliv och andra kroppsvätskor kopplade till bilder och slow-motion-gifar när han äter choklad.

Folk är besatta! Men har vi inte sett honom förut? Jo!

Synts i både Bridgerton och Harry Potter

Skådespelaren Regé-Jean Page var med (om än kort) i Harry Potter och dödsrelikerna del ett, i en scen där Bill Weasly gifter sig med Fleur Delacour.

Men han är inte den enda Bridgerton-stjärnan som synts i en Harry Potter-film. Det har nämligen även skådespelaren Freddie Stroma (som spelar prins Friederich). Han var med i inte mindre än två Harry Potter-filmer, Harry Potter och halvblodsprinsen och Harry Potter och dödsrelikerna, där han spelar Cormac McLaggen.

Familjen Bridgerton är en serie som bygger på åtta böcker av författaren Julia Quinn, än så länge finns bara en säsong men med tanke på mängden böcker så har vi nog en hel del Bridgerton att se fram emot på Netflix framöver.

Relaterade artiklar
Därför är drottningen i Familjen Bridgerton svart
Älskar du Familjen Bridgerton? Här är 5 andra serier du kommer gilla
Så ser skådisarna från Netflix succé Familjen Bridgerton ut i verkligheten
Blir det en Familjen Bridgerton säsong två? Här är allt vi vet