Ung kvinna tittar på oscarsgalan genom streaming på datorn.

Här kan du streama Oscarsgalan 2019 i Sverige

Klockan 02:00 natten till måndagen den 25 februari smäller det! Vi har kollat vart du kan vända dig för att streama Oscarsgalan, eftersom de svenska tv-kanalerna inte sänder den.

Snart är det dags för årets upplaga, den nittionde i ordningen, av Oscarsgalan. Bland de åtta nominerade i kategorin bästa film hittar vi guldkorn som A Star Is born, Black Panther, Bohemian Rhapsody, The Favourite och Green Book, och i år kan vi se att trenden är de verklighetsbaserade berättelserna.

Oscarsgalan 2019 går av stapeln natten mellan söndagen den 24 och måndagen den 25 februari, från klockan 02:00 svensk tid. Det innebär, som vanligt, att det är något av en utmaning för den svenska filmnörden att orka vara vaken under galan, men det är inte det enda som försvårar saken för oss. I år har nämligen inte en enda svensk tv-kanal tänkt sända Oscarsgalan.

Var kan man streama Oscarsgalan 2019?

Bra fråga! SVT har sänt Oscarsgalan sporadiskt under årens lopp, men de senaste åren verkar de ha lagt galabevakningen på hyllan helt och hållet. In kliver istället Aftonbladet TV som sänder Oscarsgalan live för sina plus-prenumeranter för fjärde året i rad.

Programledare för livesändningen är Aftonbladets Frida Söderlund och tv-redaktören tillika nöjesjournalisten Karolina Fjellborg är med som sidekick.

Ingen värd på årets gala

Oscarsgalan sänds för andra gången i världshistorien utan värd då den tilltänkta värden Kevin Hart hoppat av. Nyheten om att Kevin Hart tackat ja att leda galan möttes nämligen av hård kritik i höstas på grund av homofoba uttalanden som Hart gjort på Twitter några år tidigare.

När Oscarskommittén krävde en offentlig ursäkt av Kevin Hart vägrade han först då han ansåg att han redan gjort det vid ett flertal tillfällen. Han bad dock senare om ursäkt ändå, men höll fast vid sitt beslut att inte längre leda galan.

Läs mer:

Här är alla trailers till de Oscarsnominerade filmerna

Oscarsgalan 2019: Här är de nominerade i alla kategorier

Efter Kevin Harts avhopp – Oscarsgalan genomförs utan värd