hitta-nummer-knep1

Har någon okänd ringt dig? – så tar du reda på vem det är

Har någon ringt eller smsat dig och du har ingen aning om vem det är? Här är knepet du kan ta till för att få reda på vem det är.

Läs mer: 15 efterlängtade filmer som snart har biopremiär

Det första självklara man gör någon okänd ringt eller smsat är att söka på numret. Bästa sajterna att vända sig till är hitta.se eller eniro.se. Testa båda! Om ett nummer inte finns på eniro kan det ändå finnas på hitta. Om numret inte finns på någon av sajterna så kan du också googla numret. Ibland kan det ha registreras någon annanstans som på exempelvis en sajt för telefonförsäljare.

Om du ändå inte hittar vem det är som har ringt så kan du ta till detta utmärkta knep. I dag använder de flesta swish. När man registrerar sig för swish så registrerar man också sitt bankkonto och därmed också sitt namn.

Så här gör du:
1. Det första du gör är att du öppnar swish-appen, skriv in det okända numret och en summa du vill swisha , typ 1 krona (OBS! du ska inte swisha).
2. Tryck sedan betala. När du sedan ska skriva under, kommer personens namn att dyka upp! Avbryt sedan betalningen så du inte råkar swisha personen!

Om personen inte har swish så funkar det dock inte. Då kvarstår egentligen bara alternativen att ringa upp eller undra vem det är resten av livet.

Läs mer:
Netflix ökar chansen för ett långt förhållande
Så ser skådisarna från The O.C. ut i dag

Foto: Alamy