Joey Badgley från You

Här twitterdödar Penn Badgley från "You" fansens kärlek till Joe Goldberg

Okej, det här kanske gör Penn Badgley ännu mer intressant...

Netflixserien You har skapat måste se-feber över snart hela världen. En stor anledning till hysterin är sannolikt Penn Badgleys karaktär Joe Goldberg, en komplett fullblodspsykopat som börjar stalka författaren Beck (som spelas av Elizabeth Lail).

Det råder ingen tvekan om att Badgley spelar en ytterst shady karaktär, ändå har fans börjat rikta positiv uppmärksamhet mot Joe Goldberg – något som fått skådespelaren att säga ifrån. Rätt ordentligt.

Ett exempel är Penn Badgleys twitterkonto, där tweets som romantiserat karaktären Goldbergs beteende snabbt fått svar på tal från stjärnan själv.

Penn är uppenbart engagerad i mänskliga rättigheter och problematiken med skeva maktstrukturer och är väldigt snabb med att påminna om att det finns en fara i att normalisera osunda beteenden. Långt innan det går så långt att det är förföljelse och mord på agendan.

Här är tre tydliga svar, fler hittar du på Penn Badgleys twitter.

 

Det finns också kommentarer av den här typen ”Mängden personer som romantiserar Penn Badgleys karaktär i YOU skrämmer mig” – som skådespelaren kommenterar med ett ”Dito, det motiverar mig för att göra säsong två”.

 

Läs också:

Allt vi vet om You säsong 2 – se trailern här!