dolly parton

Här vaccineras Dolly Parton till raderna av “vaccine”

Till tonerna av Jolene… vi menar Vaccine, mottog countrystjärnan Dolly Parton, 75, coronavaccinet. Se hennes peppiga budskap här!

Videon kunde inte hittas

I april i fjol donerade Dolly Parton motsvarande tio miljoner kronor till framtagandet av ett coronavaccin. I november stod det klart att vaccinet Dolly donerat pengar till är 95 procent effektivt mot viruset – och nu har hon själv fått en dos.

Videon visar stjärnans vaccinering

I sann Dolly-anda passade stjärnan på att sprida ett fint budskap. Hon stämde nämligen upp till sång innan hon fick sin spruta. Melodin var välbekant, hennes megahit Jolene fick ny text i form av ordet ”vaccine”.

Dolly sjöng ”Vaccin, vaccin, vaccin, vaccin, jag ber dig snälla, tveka inte nu. Vaccin, vaccin, vaccin, vaccin, när du är död, ja då är det för sent!”

– Jag skojar lite, men det är på dödligt allvar, sa hon efter sången.

Videon som laddats upp på Dolly Partons sociala medier visar därefter hur Dolly får en vaccinspruta i armen av en läkare.

– Tror du att du grejade det?, frågar Dolly läkaren efter att han tagit ut sprutan igen.

– Jag klarade det, svarar han Dolly.

Stolt över sitt bidrag

Det var efter att en vän vid Vanderbilt University Medical Center i Tennessee berättat för Dolly att man gjort spännande framsteg i vaccinforskningen som hon bestämde sig för att stoppa in pengar i projektet. Så här sa Dolly i fjol till BBC:s The One Show när nyheten om hennes donation nådde allmänheten:

– Jag är säker på att många många miljoner dollar från många människor lagts på forskningen efter ett vaccin, men jag känner mig så stolt över att ha varit en del av den summan pengar som förhoppningsvis kommer att bli någonting viktigt, och som kommer att hjälpa till att läka den här världen. Gud vet att vi behöver det!

Källa: SVT Nyheter

Relaterade artiklar
Dolly Parton fyller 75 år – fem saker du kanske inte visste om artisten
Dolly Parton har skänkt en miljon dollar till forskningen för ett vaccin mot corona
Kändisarna som är lika gamla – de föddes samma år
Därför vill inte Dolly Parton ha en staty rest i sin ära