Nu finns mobilspelet Harry Potter: Hogwarts Mystery – så spelar du

Nu finns mobilspelet Harry Potter: Hogwarts Mystery – så spelar du

Fram med trollstaven! Nu finns mobilspelet Harry Potter: Hogwarts Mystery att ladda ner till Iphone. Så gör du för att spela.

Läs mer: Klart! Harry Potter blir Pokémon GO-spel – och då släpps det

2018 välsignar oss med inte bara ett utan två Harry Potter-spel i mobilen. Det kanske mest efterlängtade är Niantics Harry Potter: Wizards Unite, företaget som gjorde AR-spelet Pokémon GO. Men även Jam City har utvecklat sitt egna Harry Potter-spel – som redan nu går att ladda ner.

Harry Potter: Hogwarts Mystery utspelar sig i tiden mellan Harrys födelse och då han för första gången börjar på Hogwarts. Den här gången är det din tur att få kliva in genom de tunga portarna och bli en del av trollkarlsvärlden. Du skapar din egen avatar, shoppar i Diagongränden, lär sig trollformler och skaffar både vänner och ovänner bland de andra studenterna. De beslut du tar påverkar sedan spelets gång och karaktärerna.

Läs mer: 12 magiska filmer och serier att se när du saknar Harry Potter

Du kommer också att sorteras in i ett av de fyra husen, försöka lösa mysterier och gå på äventyr. Ju mer du spelar, desto bättre kommer du att bli och fler platser, trollformler och förmågor kommer då att bli tillgängliga. Spelet finns redan nu tillgängligt för dig som har Iphone medan Android-användare får vänta till 25 april.

Foto: Jam City