Harry Potter

Harry Potter-scenen som dykt upp chockar fansen

Om du är ett inbitet Harry Potter-fan har du säkert sett filmerna flera gånger om. Frågan är då om du liksom denna uppmärksamme Tiktok-användare, nu kliar dig i huvudet över scenen som tycks ha dykt upp från ingenstans!

Det var när en kvinna som kallar sig KristinaMarieClaire nyligen tittade på Harry Potter och den flammande bägaren (2005), som hon upptäckte någonting som hon inte har sett förut.

– Är detta en bortklippt scen eller håller jag på att bli senil?, frågar hon i en video på Tiktok som fått andra HP-fans att reagera med stor förvåning.

Scenen från boken som förvånar

I filmen Harry Potter och den flammande bägaren ska de tre trollkarlsskolorna Hogwarts, Durmstrang Institute och Beauxbatons Academy of Magic mötas i the Triwizard Tournament, trollkarlstävlingen där en elev från varje skola deltar. Spelen äger rum på Harry Potters hemmaplan Hogwarts och i samband med det håller värdskolan en välkomstceremoni med middag och uppträdanden. 

Elever från Durmstrang Institute och Beauxbatons Academy of Magic framför ritualer så som en förtrollad dans och eldspel. I boken som filmen baseras på framför Hogwarts elever en sång. Det är denna som nu tycks ha hittat in i filmatiseringen, trots att den inte var med förut. Det menar i vart fall KristinaMarieClaire.

Hogwards elever sjunger skolsången

– Efter att tjejerna från den andra skolan har gjort sin dans och killarna gjort sin eldgrej, gör Hogwarts den här grejen som jag inte minns alls, och jag har sett den här filmen flera gånger, kolla, säger hon.

KristinaMarieClaire filmar sin tv där följande scen nu utspelar sig: Under ledning av rektor Dumbledore, som ropar ”maestro, varsågod”, sjunger Hogwarts elever sin skolsång Hoggy Warty Hogwarts.

– Jag minns inte detta alls. Minns ni detta eller är jag bara glömsk?, frågar KristinaMarieClaire på nytt.

@kristinamarieclaire

Part of a video to my cousin, another big HP watcher. I was thrown for a loop when this happened it’s a little cringe ngl #harrypotter #hp

♬ original sound -

Tiktok-följarna undrar också

Tiktok-filmen har blivit viral och bland kommentarerna får postaren medhåll. ”Jag är… så förvirrad????? Jag har sett den här filmen fram och tillbaka så många gånger sedan jag var åtta år och JAG HAR ALDRIG SETT DETTA”, skriver en användare.

Exakt var KristinaMarieClaire tittade på filmen, om det var på dvd, en tv-kanal eller en streamingtjänst, framgår inte. Kan det helt enkelt vara så att det finns olika klippningar av samma film?

Foto: TT

Källa: Unilad

LÄS MER:

J.K. Rowling startar Harry Potter at home för alla fans

21 superkändisar som du glömt var med i Harry Potter

Vem i Harry Potter är du? Gör vårt quiz och få svaret