Universal öppnar ett Haunting of Hill House-spökhus

Nu öppnar ett Haunting of Hill House-spökhus – skulle du våga kliva in?

Lagom till Halloween kommer Universal Studios i Orlando och Hollywood att öppna ett labyrintliknande, hemsökt hus inspirerat av Netflix skräckserie ”The Haunting of Hill House”.
Lola Zackow om Dystopia, sociala medier och vintageintresset
3:17

Efter reklamen: Lola Zackow om Dystopia, sociala medier och vintageintresset

(3:17)

Slå på ljud

Jag vet inte hur mörkrädd du är men jag hör till kategorin som tittade på Exorcisten i högstadiet samtidigt som jag hade en hörlur med Per Gessle på repeat i örat. Det var det enda sättet för mig att ta mig igenom filmen utan att skrika lungorna av mig. Trots det drömde jag mardrömmar långt efteråt och har efter det helt enkelt hållit mig mer till mysiga Wes Anderson-filmer än Saw, om vi säger så.

Därför var det inte så konstigt att jag tvekade inför att trycka på play när alla plötsligt började prata om den fantastiska Netflix-serien The Haunting of Hill House och till och med min helt orädda mamma erkände att hon blivit lite mörkrädd. Men jag har förstått att serien är något som kan få även den tuffastes knän att skaka och oroat släcka lampan om kvällen. Och för er som lever för skräckfilmer och står först i kön till alla spökhus ni stött på så har vi goda nyheter.

The Haunting of Hill House i Orlando Florida
Netflix

Haunting of Hill House-spökhus öppnar i Universal Studios Orlando och Hollywood

Universal Studios i Orlando, Florida, har varje år en Halloween Horror Nights spectacular och som en del av 30-årsfirandet av detta otäcka påfund har man slagit sig samman med Netflix. I parken (och i Hollywood) kommer ett Haunting of Hill House-spökhus att byggas och upplevelsen beskrivs som att släppas ned i en IRL-skräckfilm byggd som en labyrint. I den kommer du att få uppleva hela familjen Crains värsta mardrömmar från första parkett.

”Labyrinterna i The Haunting of Hill House kommer att testa även våra modigaste gäster när de försöker att fly ut ur husets strypgrepp. (...) Undvik att kliva in i the Red Room så kanske du slipper att tillbringa evigheten genom att lyssna till dina egna skrik”, som Universal Orlando beskrev attraktionen på sin Youtube-kanal.

The Red Room i The Haunting of Hill House, Orlando Florida
Netflix

Inte övertygad? Hela labyrinten kommer visst att eka av fotstegen från The Tall Man, The Bent-Neck Lady och The Ghost in the Basement.

Spöklabyrinten kommer att öppna fredagen 3 september i Orlando och 9 september i Hollywood och båda kommer att ha öppet utvalda datum till och med 31 oktober. Biljetter hittar du här.

Vågar du boka?

Se trailern för spökhuset The Haunting of Hill House här:

Foto: Netflix

Relaterade artiklar
8 anledningar till att kvinnor som älskar skräckfilmer är riktigt bra partners
Topp 10 absolut läskigaste skräckfilmerna – enligt pulsmätare
Här är den ultimata skräckfilmen – vågar du kolla?