Netflix

HBO och Netflix pausar alla svenska produktioner 

Streamingtjänsterna HBO och Netflix stoppar vidare produktion av egna filmer och serier, rapporterar Dagens media. Detta för att inte äventyra personal och skådespelares hälsa under coronakrisen.

Det är HBO Europe som har beslutat att ta en paus i all pågående europeisk produktion av eget innehåll till streamingtjänsten. Även HBO Nordic följer dessa direktiv. För Sveriges del innebär det att efterbearbetningen av den redan inspelade HBO-serien Björnstad påverkas, skriver Dagens media.

”Noggrann uppsikt”

I ett mejl till TT skriver HBO Nordics presskontakt Karin Larsdotter att det handlar om att ta hänsyn till säkerheten för skådespelare, kreatörer och inspelningsteam.

”Vi hoppas givetvis kunna återuppta arbetet så snart det är tryggt att göra så. De produktioner som befinner sig i efterbearbetning hålls under noggrann uppsikt men här gäller också att alla inblandades säkerhet kommer i första hand”, skriver hon.

Svensk Netflixfilm stoppas

För Netflix Sveriges del har man valt att pausa inspelningen av actionthrillern Red dot som skulle ha blivit den första svenska Netflixfilmen. Den svenska serien Kärlek och anarki som produceras av Netflix berörs också av produktionsstoppet, säger en representant för Netflix till TT.

Netflix har sedan tidigare tagit beslut baserade på det rådande världsläget med coronapandemin. I förra veckan valde de att sänka kvaliteten på allt sitt innehåll i Europa under 30 dagar för att inte belasta internet nu när allt fler sitter hemma i karantän. Åtgärden beräknas ha minskat användandet av bandbredd med 25 procent på tjänstens europeiska nätverk. Även Youtube har hakat på initiativet att sänka bildkvaliteten i Europa.

LÄS MER:

Corona: Spotify hjälper artister efter stort upprop

17 klassiska teen movies på Netflix med massor av drama

HBO i april 2020 – här är alla nya filmer och serier