Heidi och Spencer Pratt hoppas att lilla Gunner snart får ett syskon!

TT

Heidi och Spencer Pratt: ”Känns som att många ger sig på Speidi”

Heidi och Spencer Pratt kan konsten att ta över en show. Nu kommer The Hills: New Beginnings tillbaka med ett ny säsong och strålkastarljuset kommer att hamna på paret som beskrivit sig själva som skurkarna.
Vi fick en Sverige-exklusiv pratstund med ”Speidi” som berättar om bråken med showrunnern, den starka relationen till svenskar och den påkostade vinnotan.
Streamingtips maj 2021: Här är filmerna och serierna du behöver se
2:11

Efter reklamen: Streamingtips maj 2021: Här är filmerna och serierna du behöver se

(2:11)

Det har gått över tio år sedan The Hills tackade för sig och lades ner. Programmet, och dess föregångare Laguna Beach, fick ett ljummet mottagande av kritikerna men älskades av tittarna. Precis som bra reality-tv ska vara, med andra ord.

Nu är stora delar av gänget tillbaka för den andra säsongen av The Hills: New beginnings där vi får följa vännerna och ovännernas liv i dag.

I centrum står Heidi och Spencer Pratt, vars förhållande vi fått följa under årens lopp. Inför den kommande återföreningen bjöd paret in internationell press till en intervju. Och de lovar att de nya avsnitten kommer innehålla lika mycket dramatik som vanligt.

– Det känns som att många ger sig på ”Speidi”. Vi började spela in för ungefär ett år sedan, men sen kom pandemin i vägen och vi tog en paus. När vi kom tillbaka var det som en helt ny show. Våra liv hade inte förändrats så mycket, mer än svårigheterna med vårt företag, men det verkar som att alla andra liv har förändras drastiskt och de tog ut sin frustation på oss, säger Heidi Pratt.

Heidi Pratt var med från starten av The Hills, då som Heidi Montag.

Heidi Pratt var med från starten av The Hills, då som Heidi Montag.

Ellen von Unwerth

Oron efter bråken med produktionen

Paret känner också en viss oro för hur de kommer att porträtteras under den här säsongen.

– Den här säsongen är svår, så vi får se hur allt sätts ihop. Förra året hade vi en annan showrunner och det blev väldigt träffsäkert i vem jag är och autentisk i hur jag lever. Jag är inte säker på att det kommer vara likadant nu, för vi har en annan showrunner som jag hade lite problem med, säger Heidi och Spencer fyller i:

– Den nya showrunnern tyckte inte om oss, och när en showrunner inte tycker om en är det väldigt utmanande, säger han.

Spencer säger också att han hoppas att den kommande säsongen gör Heidi rättvisa.

– De har filmat den absolut mest riktiga Heidi jag sett, så förhoppningsvis använder de det. Det är fest-Heidi som är rolig och dansar. Du är den roligaste människan på jorden, säger han till sin fru.

Heidi och Spencer Pratt gifte dig 2008, och fick sonen Gunner 2017.

Heidi och Spencer Pratt gifte dig 2008, och fick sonen Gunner 2017.

TT

Ångrar steget tillbaka från rampljuset

Stora delar av Heidi och Spencer Pratts vardag har dokumenterats och sänts ut till miljontals människor runt om i världen, och de har varit kända i princip hela sina vuxna liv. Det har dock inte påverkat dem som personer. Åtminstone inte om du frågar dem själva.

– Jag är inte säker på att jag hade varit annorlunda utan programmet, och utan alla som känner till mig och är kritiska mot mig. Jag känner att jag hade varit samma person och gjort samma sak. Men det har varit ett riktigt äventyr, säger Heidi Pratt.

Att vara känd är något som ”Speidi” uppskattar väldigt mycket i dag. Så har det dock inte alltid varit. När The Hills tog slut 2010 flydde de mer eller mindre till Costa Rica för att slippa uppmärksamheten. Det beslutet ångrar Spencer Pratt.

– Vi sa nej till en massa tv-erbjudanden för vi tänkte att vi var så kända att det alltid skulle finnas där. Egentligen var det då vi skulle ha trampat plattan i mattan och jobbat som hårdast istället för att ta ett steg tillbaka, säger han och fortsätter:

– Det var inte att jag inte ville vara känd längre, jag trodde bara att man kunde ta en paus. Men när det kommer till vår typ av kändisskap så är det dagsfärskt. Det är inte som för Tom Cruise som kan åka till Costa Rica hur länge han vill och ändå komma tillbaka och vara Tom Cruise.

Spencer Pratt kom in i The Hills-bilden under den andra säsongen.

Spencer Pratt kom in i The Hills-bilden under den andra säsongen.

Ellen von Unwerth

Speidi försöker skaffa barn igen

För samtidigt som kändisskapet dalade blev det också allt tommare på bankkontot. Heidi och Spencer har kämpat med dålig ekonomi och pratat om att de levt långt över sina tillgångar. Pandemin har också satt sina käppar i deras kristallföretags hjul – något som kommer att märkas på ett lite oväntat sätt under den kommande säsongen.

– Det kommer in en ekonomisk rådgivare för att hjälpa oss, och en av våra största utgifter var vinbudgeten som dessutom växte allt eftersom pandemin fortgick. Det fanns inte så mycket annat att göra än att prova nya viner och champagne, säger Spencer Pratt och berättar att de nu lägger ner högst 90 dollar på en flaska, jämfört med 300-500 dollar som de kunde göra under The Hills-eran.

Heidi berättar också att det inte blir lika mycket vin nu för tiden eftersom de försöker att skaffa en syskon till sonen Gunner.

”Speidi” har både fans och belackare från alla världens hörn, men det verkar som att skandinaverna har en speciell relation till paret. Och vice versa.

– Det är lustigt med Sverige och Norge. Jag får väldigt många DM:s från folk som bor där, säger Spencer.

– Och Gunner är ett nordiskt namn, säger Heidi Pratt.

Speidi utlovar mycket drama och glädje i den kommande säsongen.

Speidi utlovar mycket drama och glädje i den kommande säsongen.

TT

”Har ringt MTV sedan 2010 för att försöka få igång The Hills igen”

Sonens uppväxt kommer att ha en stor inverkan på hur mycket paret kommer att synas. För även om de båda är överens om att kändisskapet är kul så kommer de kanske behöva ta ett steg tillbaka när sonen växer upp.

– De kommande 15 åren har vi också få son att tänka på, och det kommer vara vårt främsta fokus. Det är svårt att veta vad som kommer att vara får första prioritet. Om han blir en superstjärna i fotboll får vi åka till Europa – eller vad än han kommer vilja göra, säger Heidi.

Fanns det då någon tvekan om att ställa upp i New beginnings? Nej, tvärtom.

– Jag har ringt MTV sedan 2010 för att försöka få igång The Hills igen. Jag förstod inte varför det slutade när det hade 3 miljoner tittare. Jag har personligen ringt de medverkande i tio års tid för att försöka få dem att ställa upp, säger Spencer Pratt.

Säsong 2 av The Hills: New beginnings har premiär 26 maj på Paramount+.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Lauren Conrad lanserar skönhetsmärke - Lauren Conrad Beauty
Kommer du ihåg Mischa Barton från The O.C? Så ser hon ut i dag
The Hills: New beginnings säsong två – här är allt vi vet