hannah widell

Höggravida Hannah Widell om förlossningskrisen: Måste få föda säkert

Hannah Widell, 46, är höggravid med sitt fjärde barn. Nu stöttar hon barnmorskorna som protesterar mot krisen i Stockholms förlossningsvård.
TV: Hannah Widell och Philips kärlekssaga – så träffades de
0:45

Efter reklamen: TV: Hannah Widell och Philips kärlekssaga – så träffades de

(0:45)

Slå på ljud

Barnmorskor flyr just nu Stockholms sjukhus. På senare tid har det skett massuppsägningar på såväl Danderyds sjukhus som Södersjukhuset. Anledningen är att de under lång tid dragits med underbemannade förlossningsavdelningar där personalen jobbar övertid och stressar fram från förlossning till förlossning. I dagarna presenterades en kravlista som barnmorskor vill se uppfyllas om de ens ska överväga att jobba kvar. Här kan du läsa en recap: Förlossningskrisen i Stockholm på 5 minuter.

Någon som har följt debatten är höggravida medieprofilen Hannah Widell, 46, som väntar sitt fjärde barn. I en intervju med Aftonbladet berättar hon om känslorna inför förlossningen.

Första barnet med fästmannen Philip Lindh

hannah widell och philip lindh

Hannah Widell och Philip Lind träffades 2019 och blev kära direkt.

Hannah Widell väntar barn med kärleken Philip Lindh, 31. Paret har varit tillsammans i två år, är förlovade och har inga tidigare gemensamma barn. Hannah som varit gift två gånger tidigare har tre barn med sina ex-makar. Det bidrar till att hon, förlossningskrisen till trots, känner ett lugn.

– Den personal jag stött på under min tid som gravid, och jag har fött tre barn tidigare, har alltid varit helt fantastiskt. Jag ska föda på SÖS och blev väldigt glad när de gick ut på Instagram och skrev att vi som ska föda inte ska känna oss oroliga. Det tycker jag att alla som ska föda ska ta till sig, säger Hannah till Aftonbladet och syftar på inlägg som gjorts på Södersjukhusets förlossningsavdelnings Instagramkonto.

Hannah är glad att förlossningsvården nu hamnat under lupp. Hon fortsätter:

– Det är en kris som har pågått länge och är högst aktuell för alla kvinnor, tänker jag.

– Vi kvinnor måste få föda barn säkert.

Hannah Widell kritiserar vinster i vården

hannah widell och amanda schulman

Systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman har jobbat ihop i många år.

Hannah och syrran Amanda Schulman är båda verksamma i medievärlden och sålde nyligen sitt podcastimperium Perfect Day Media till ingen mindre än ABBA-medlemmen Björn Ulveus. Med erfarenheten av både stora affärer och barnafödande i ryggen har Hannah fått en klar bild av hur en förlossning ska upplevas.

– Det ska kännas som att man är den enda i världen som ska föda barn, säger Hannah och drar en parallell från sitt eget yrkesliv.

– Jag som själv är chef och som driver bolag förstår att om det inte finns resurser är det en sak. Men pengar finns.

Hon påpekar att det är ”helt galet” att det rasar en kris, samtidigt som det görs ekonomiska vinster i vården.

Så blev stjärnan gravid vid 46

Länge höll Hannah sin graviditet hemlig, först i somras släppte hon den glada nyheten offentligt. Hon berättade i samma veva om hur det hela skett på naturlig väg, utan IVF som annars är vanligt när åren tickar på.

– Det är ju ett mirakel det här som har hänt, har hon sagt i en tidigare intervju med Aftonbladet.

– Vi bestämde oss för att leva livet och blev det så blev det, och det blev det, så det är ju väldigt härligt och lyxigt! Jag är en sån som inte är så planerande, men jag tror på att saker blir om man bara skapar lite förutsättningar och lever livet, sa hon då.

Källa: Aftonbladet

Foto: TT

Se också: Hannah Widell berättar om nya tillskottet
0:59

Efter reklamen: Se också: Hannah Widell berättar om nya tillskottet

(0:59)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Därför höll Molly Sandén och David Larson relationen hemlig
Hannah och Amanda om nya serien och likheterna med deras eget liv
Svenska kändisar som hållit sina graviditeter hemliga