Hon vill starta en egen festival – helt utan män

Emma Knyckare fick nog av det sexuella våldet på festivaler. Nu startar hon en egen rockfestival av och för kvinnor där män inte tillåts vara med.

Läs mer: Efter övergreppen på Bråvalla – Alexandras inlägg visar hur absurd vår reaktion är

Efter flera rapporter om sexuella övergrepp på Bråvallafestivalen meddelade arrangören FKP Scorpio att de nästa år ställer in festivalen. Arrangörerna menar att sexbrotten ligger bakom beslutet, samtidigt har många spekulerat i om det är företagets ekonomiska förluster som som faktiskt är anledningen.

Komikern och programledaren Emma Knyckare ville ha en förändring. Därför tog hon initiativ till en egen festival utan män, skriver Kulturnyheterna. Hon lyfte förslaget på Twitter i söndags kväll och har hunnit bli kontaktad av projektledare, städare, musiker och många fler som vill vara med.


503 Service Unavailable

– Det var en tanke jag fick efter alla de här männen som våldtar på festivaler… det här var en lösning, säger hon till Kulturnyheterna.

Emma vill att rockfestivalen ska vara en plats där kvinnor ska känna sig trygga, något som män borde vara positiva till och förstå. Arbetet med festivalen är fortfarande i ett tidigt planeringsstadium men en sak är säker: festivalen kommer att bli av.

– Drömscenariot är att man skulle få ihop en festival som håller i många år, att det blir ett klassiskt inslag på festivalscenen där man kan känna sig välkommen och trygg som tjej.

Foto: IBL