Hysteriskt rolig kvinnlig standup – 8 shower att streama just nu

Standup är ofta en vattendelare. Vissa älskar det, andra hatar det. För dig som tillhör den första kategorin (eller bara är lite nyfiken) har Baaam plockat russinen ur kakan och listat de bästa standup-showerna med kvinnliga komiker på streamingsajterna.

Läs mer: Test: Hur många av IMDB:s topp 100-filmer har du sett?

Ali Wong – Hard Knock Wife

Efter sin hyllade standup-show ”Baby Cobra” är Ali Wong tillbaka på scenen, åter igen höggravid. Det är mycket (grova) skämt om graviditet, förlossning, mödraskap, sex och rasism. Du kommer att asgarva. Det finns även en överhängande risk att du sätter kaffet i halsen vid mer än ett tillfälle. Finns på Netflix.

via GIPHY

Iliza Shlesinger – Confirmed Kills

En komiker med rappare tempo än de flesta. Iliza Shlesinger leker med stereotyper om hur män och kvinnor förväntas vara och bete sig. Hon plockar fram karaktären ”party goblin” och levererar igenkänning över hur mycket skit man som kvinna tvingas stå ut med. Finns på Netflix.

via GIPHY

Chelsea Peretti – One of the Greats

Chelsea Peretti är kanske mest känd som Gina i komediserien ”Brooklyn Nine-Nine” men hon äger en ståuppscen utan några som helst problem. Hon tar bland annat upp det otroligt stela som är småprat, könsroller i komedivärlden och att smsa med sin hund. Finns på Netflix.

via GIPHY

Läs mer: Quiz: Vem i ”Sex and the City” är du?

Amy Schumer – Live at the Apollo

Det går inte att ha en lista över kvinnor som kör standup utan att inkludera Amy Schumer. I ”Live at the Apollo” fortsätter hon på temat relationer, sex och dejting. Och som alltid är det grovt och ocensurerat. Finns på HBO Nordic.

via GIPHY

Michelle Wolf – Nice Lady

Hon är komikern som gjorde sig känd världen över efter sina skarpa skämt mot Trump-administrationen på Vita husets korrespondentmiddag tidigare i år. I den här standup-showen levererar Michelle Wolf skrattretande (och pricksäkra) iakttagelser om feminism och dejtande. Finns på HBO Nordic.

Sarah Silverman – Speck of Dust

Efter en otäck sjukhusvistelse är fullblodsproffset Sarah Silverman tillbaka med en standup utan någon rädsla för tabun. Här blandas det djupa med det fåniga, och hon kommer få dig att skratta åt bajsskämt igen. En jobbig grej som du tyvärr kommer behöva leva med är att kameralinsen ser ut att vara nerkladdad med fett eller vaselin, det är något typ av (olyckligt) filter man har lagt på. Finns på Netflix.

via GIPHY

Missa inte! Här är filmen på Netflix som får alla att gråta

Jen Kirkman – I’m Gonna Die Alone (And I Feel Fine)

Jen Kirkman diskuterar hennes misstag, misslyckanden och besvikelser i livet. Många gånger luftar hon ämnen som kvinnor förväntas ha dåligt samvete över, exempelvis gråa könshår och att faktiskt vara nöjd med sitt liv när man är nyskild, 40 och barnfri. Finns på Netflix.

via GIPHY

Carrie Fisher – Wishful Drinking

Ikonen, skådespelaren och författaren Carrie Fisher har gjort en föreställning baserad på sin självbiografiska bok med samma namn. Det är inte riktigt en standup i klassisk bemärkelse, men det är en galet bra en-kvinnas-föreställning. Här tvättar hon bort glamouren från kändisskapet och tar upp psykisk ohälsa och beroende. Finns på HBO Nordic.

via GIPHY

Foto: Netflix, HBO