pretty woman

6 ikoniska filmögonblick som var totalt oplanerade

Leonardo DiCaprios blödande hand i Django Unchained och halsbandsscenen i Pretty Woman. Här är sex ikoniska filmögonblick som inte stod med i manus!
Whitney Houston – ikonens fantastiska stil genom åren
2:01

Efter reklamen: Whitney Houston – ikonens fantastiska stil genom åren

(2:01)

Slå på ljud

De flesta Hollywood-produktioner följer manus till punkt och pricka, men en hel del av de mest ikoniska filmscenerna har faktiskt kommit till av en ren slump.

Här är sex ikoniska filmögonblick som var totalt oplanerade!

Leonardo DiCaprios blödande hand i Django Unchained

I en av scenerna i Django Unchained får Leonardo DiCaprios karaktär ett utbrott vilket får honom att krossa ett glas på bordet. Överraskande nog lyckas skådespelaren slå i så hårt att han börjar blöda på handen, men fortsätter trots det att genomföra scenen.

Vaxningsscenen, The 40-year-old virgin

Om du har sett The 40-year-old virgin kommer du säkert ihåg vaxningsscenen, som faktiskt är helt äkta och oklippt. Reaktionerna och replikerna från Steve Carell är därmed helt spontana.

Ljudscenen i Dum och dummare

Kommer ni ihåg scenen när Lloyd och Harry irriterar sin medpassagerare så pass att han till slut får ett utbrott? Bland annat presenterar de "världens mest irriterande ljud" i en scen, en scen som enligt regissören Peter Farrelly var totalt improviserad av Jim Carrey.

Spegelscenen i Taxi Driver

Scenen där Robert DeNiro drar sitt vapen och pratar med sin spegelbild, och bland annat kommer med repliken "You talkin' to me?", kan nog vara en av världens mest berömda scener. Enligt Martin Scorsese skulle det egentligen inte vara någon dialog i scenen utan repliken kom till helt spontant.

Slaget på örat i Fight Club

I en av de mer kända scenerna i Fight Club slår Edward Norton Brad Pitt på örat, och faktum är att just det inte ens stod med i manus. Edward Norton skulle egentligen slå Pitt på axeln men i sista sekund bad regissören, David Fincher, honom att istället slå Pitt på örat. Brads reaktion i scenen är därför helt äkta.

Smyckesscenen i Pretty woman

I en scen i Pretty Woman syns Richard Geres karaktär visa upp ett halsband i ett etui för att plötsligt stänga igen asken när Roberts ska ta på det. Gesten var egentligen tänkt som ett skämt men regissören bestämde sig för att behålla klippet på grund av Roberts charmiga och genuina skratt.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Här råkar Elizabeth Olsen avslöja att hon gift sig med Robbie Arnett
Vad hände med “tacoparet” efter programmet? Så lever de idag.