Bianca Ingrosso och Zara Larsson är några av Sveriges största influencer med flest följare på Instagram. Vem har flest följare på Instagram?

Här är svenska influencerna med flest följare

Anna Nyström, Khamzat Chimaev och Zlatan Ibrahimovic driver några av Sveriges största Instagramkonton. Intresserad av att veta mer? Då ska du definitivt läsa vidare – här är listan över svenska influncers med flest följare på Instagram.

För tjugo år sedan pratade vi inte om influncer, men idag är det ett begrepp som cirkulerar frekvent. Det kommer ursprungligen från ordet ”influence”, som på svenska betyder ”influera” – alltså att påverka andra människor. Därför kan man faktiskt anse att alla personer, på ett eller annat sätt, är en influencer då de flesta av oss har mer eller mindre inflytande på någon annan.

TV: Här är svenska influencerna med flest följare
1:29

Efter reklamen: TV: Här är svenska influencerna med flest följare

(1:29)

Slå på ljud

Vad är en influencer?

Idag är titeln influencer ofta kopplad till en profil på sociala medier som gör reklam för produkter eller tjänster. Med ett jobb som går ut på att inspirera andra till att ta del av ett erbjudande och tjäna pengar på bland annat konverteringen.

Enligt Dagens Analys ligger drömmen om att jobba som influencer på plats nummer fyra där tjugo procent av unga vuxna i Sverige svarat att det är deras högsta dröm efter att träffa en partner, få fast anställning och ta körkort.

Undersökningen visar även att drömmen om att bli influencer är något som särskiljer unga vuxna i Sverige från våra nordiska grannländer, där drömmen om att bli influencer ligger på cirka 11 procent.

Och att intresset är stort i Sverige kanske inte är så konstigt, vårt engagemang på sociala medier är starkt och Sverige har många stora influencers som inspirerar dagligen.

– På senare tid har omfattande synergieffekter mellan e-handeln och influencers blivit allt tydligare. Samtidigt har influencerrollen fått en allt större betydelse och influencer marketing har vuxit till en marknadsföringskanal som omsätter miljardbelopp globalt, säger Johanna Allhorn, chefredaktör på Influens.se.

Och som sagt de stora plattformarna på Instagram är många i Sverige. Men listan toppas inte bara av de som utger sig för att vara influencer, utan även idrottare, sångare, skådespelare och konstnärer. Och även företag har ett stort inflytande på sociala medier idag.

Här är Sveriges största Instagramprofiler

Nedan listar vi svenska influncers med flest antal följare på Instagram (siffror från Massfluencer). I toppen finns även flertalet svenska företag, men vi har valt att fokusera på personliga profiler med flest följare.

1. Zlatan Ibrahimovic – 52 miljoner följare

Den som idag har Sveriges största kanal på plattformen är den världskända fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic, Med 52 miljoner följare toppar han listan starkt under namnet @iamzlatanibrahimovic.

2. Greta Thunberg – 14,1 miljoner följare

Opinionsbildaren och klimataktivisten Greta Thunberg blev uppmärksammad när hon i augusti 2018 regelbundet började sitta utanför Sveriges riksdag med ett plakat med texten Skolstrejk för klimatet. Hennes engagemang och arbete har uppmärksammats och inspirerat en hel värld, idag har hon 14,1 miljoner följare på Instagram under namnet @gretathunberg.

3. Anna Nyström – 8,1 miljoner följare

Träningsprofilen och entreprenören Anna Nyström har varit aktiv på sociala medier sedan 2013 och idag har hon 8,1 miljoner följare under namnet @annanystrom.

4. Tim Bergling – 6,9 miljoner följare

Tim Bergling känd som Avicii, en världskänd DJ, låtskrivare och musikproducent. Han inledde sin karriär redan som sextonåring med stora genombrottet 2011 med låten Levels. Tim lämnade oss hastigt 2018 men hans musikarv lever vidare. Tims Instagramkonto @avicii har idag 6,9 miljoner följare.

Kontot är fortfarande aktivt genom Timberglingfoundation en stiftelse som grundades 2019 av Tims föräldrar för att hedra hans minne och fortsätta agera i hans anda.

5. Zara Larsson – 6,9 miljoner följare

Zara Larsson har 6,9 miljoner följare på Instagram.
Foto: Gustaf Månsson

Sångerskan och låtskrivaren Zara Larsson slog igenom i TV4:s Talang 2008 som tioåring. Idag är 24-åringen en världsartist med låtar som Uncover, Bad Boys och This One For You. Idag har Zara 6,9 miljoner följare på Instagram under namnet @zaralarsson

6. Mirza Bico – 3 miljoner följare

Mirza Bico driver Instagramkontot @ellentvshow med 3 miljoner följare. Han har tagit sociala medier med storm där han laddar upp humoristiska bilder med hög igenkänningsfaktor som många influerar med.

7. Khamzat Chimaev – 3 miljoner följare

Professionella svenska brottaren och MMA-utövaren Khamzat Chimaev har 3 miljoner följare på Instagram under namnet @khamzat_chimaev.

8. Hanna Öberg – 2,2 miljoner följare

Med Instagramkontot @hannaoeberg har hon 2,2 miljoner följare. Hon är känd som en av landets största träningsprofiler med ett stort Instagramkonto och en Youtube-kanal med träning- och vardags vloggar.

9. Victor Lindelöf – 2 miljoner följare

Svenska fotbollsspelaren Victor Lindelöf representerar svenska landslaget och är spelare i Manchester United i Premier League. På Instagram heter han @victorlindelof och har 2 miljoner följare.

10. Kenza Zouiten Subosic – 1,8 miljoner följare

Redan 2006 startade Kenza sin blogg och idag har hon 1,8 miljoner följare på Instagram under namnet @kenzas. Sedan start har vi fått följa hennes vardag i arbetet som modell, entreprenör, programledare, designer och sångare.

11. Amanda Khamkaew – 1,6 miljoner följare

Svenska modellen Amanda Khamkaew har i dag 1,6 miljoner följare under Instagramnamnet @amandakhamkaew.

12. Joel Kinnaman – 1,4 miljoner följare

Skådespelaren Joel Kinnaman bland annat känd för sina roller i RoboCop, The Killing och Snabba cash har 1,4 miljoner följare på sitt konto @joelkinnaman.

13. Fredrik Eklund 1,4 miljoner följare

Stjärnmäklaren Fredrik Eklund, känd från programmet Million Dollar Listing har idag 1,4 miljoner följare på Instagramkontot @fredrikeklundny.

14. Edvin Ryding – 1,4 miljoner följare

Skådespelaren Edvin Ryding känd från bland annat Gåsmamman i rollen som Linus Ek samt Gunnar Andersson i Fröken Frimans krig och prins Willhelm i Young Royals. Han har själv berättat hur följarantalet på Instagram sköt i höjden efter hans medverkan i Young Royals. Idag har han 1,4 miljoner följare på Instagram under namnet @edvinrydings.

15. Janni Olsson Delér – 1,3 miljoner följare

Janni Olsson Delér började blogga 2013 och från början fick vi följa hennes äventyr i en reseblogg. Idag har hon 1,3 miljoner följare på Instagram under namnet @jannid. Där hon delar med sig av sin vardag och entreprenörskap.

16. Omar Rudberg – 1,3 miljoner följare

Sångaren och skådespelaren Omar Josúe Rudberg slog igenom i Talang 2010 och har även deltagit i Melodifestivalen 2017. Han slog igenom som skådespelare 2021 i Netflix-serien Young Royals som en av huvudrollerna Omar. Idag har han 1,3 miljoner följare på Instagram under namnet @officialomar.

17. Bianca Ingrosso – 1,3 miljoner följare

Kanske är Bianca Ingrosso den som förknippas allra mest med titeln influencer. Hon har idag 1,3 miljoner följare på Instagram @biancaingrosso. Förutom Instagram och Youtube har Bianca tidigare jobbat som artist, skådespelare och medverkat i realityserien Wahlgrens värld samt drivit podcast ihop med Alice Stenlöf.

18. Steve Angello – 1,2 miljoner följare

Svenska DJ och musikproducenten Steve Angello utgör en av de tre medlemmarna i Swedish House Mafia och har även en solokarriär inom musikbranchen. På Instagramkontot @steveangello har han 1,2 miljoner följare.

19. Carin – 1,1 miljoner följare

Carin driver Sveriges största inredningskonto under namnet @your_interior_inspiration med 1,1 miljoner följare.

20. Angelica Blick – 1,1 miljoner följare

Mode- och reseinfluencern Angelica Blick har idag 1,1 miljoner följare under namnet @angelicablick där följarna får följa hennes vardag och entreprenörskap.

21. Denice Moberg – 1 miljon följare

22. Joakim Lundell – 1 miljon följare

23. Jon Olsson – 1 miljon följare

24. Sebastian Ingrosso – 1 miljon följare

25. Josefine Forsberg – 1 miljon följare

26. Jonatan Leandoer – 1 miljon följare

27. Johnny Edlind – 1 miljon följare

28. Therese Lindgren – 1 miljon följare

29. Zhara Nilsson – 1 miljon följare

30. Puma Swede – 1 miljon följare

31. Robert Sandberg – 1 miljon följare

32. Jonna Jinton – 1 miljon följare

33. Linda Hallberg – 968 tusen följare

34. Iza och Elle Cryssanthander – 957 tusen följare

35. Swedish house mafia – 918 tusen följare

36. Lucas Simonsson – 878 tusen följare

37. Domino Stalvant – 864 tusen följare

38. Elin Hedström – 859 tusen följare

39. Sophie Arvenrink – 839 tusen följare

40. Andreas Wannerstedt – 809 tusen följare

Inspirationsartikel: Influens.se

Foto: TT

Se också: 8 peppiga konton att följa på Instagram
0:56

Efter reklamen: Se också: 8 peppiga konton att följa på Instagram

(0:56)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Therese Lindgren om framtiden: “Vad gör man resten av livet utan barn?”
Kändispar som gått skilda vägar 2021
Bianca Ingrossos lugn i rånvågen: ”Bra larm och tre hundar”